ΕΛ.ΑΣ: “Αύριο Τρίτη (25/01) η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων”

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τροχοφόρα με κίνηση εντός του αστικού οδικού δικτύου της Αθήνας

Αναφέρει η επίσημη ενημέρωση, «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 συνιστάται η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες»

Επίσης με ενημέρωση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αύριο Τρίτη (25/01)  σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στην Περιφέρεια Αττικής (και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη) κηρύσσεται κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα:
– Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των Μ.Μ.Μ. και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

– Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ΑμεΑ και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

– Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.