ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ: Στο αρχείο η δικογραφία για τον «κουμπαρά για τους 180».

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί με 180 ψήφους εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καθώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν αποδεικνύονται τα καταγγελλόμενα.
Ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, έβαλε στο αρχείο τη δικογραφία, που σχηματίστηκε με αφορμή δηλώσεις πολιτικών προσώπων με αναφορα σε δημοσιεύματα, περί χρηματισμού βουλευτών.
Ο Εισαγγελέας, από τη μελέτη των στοιχείων και μαρτυρικές καταθέσεις, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ώστε να στοιχειοθετείται απαγγελία κατηγορίας για τέλεση ή και απόπειρα τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του Εισαγγελικού λειτουργού, κανένας από όσους κλήθηκαν σε κατάθεση δεν έδωσε στοιχεία που να μπορούν να αξιοποιηθούν και να οδηγήσουν την έρευνα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τέλεση αξιόποινης πράξης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ άλλων, κλήθηκαν η κυβερνητική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, οι Αρχηγοί των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παπάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Κλητευση έλαβε και προήλθε ενώπιον του Εισαγγελέως, ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, καθώς, στη δεξίωση που ακολούθησε τον γάμο της κόρης του με τον γιο τού επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε δημοσιευματα του τυπου ειχε γινει αναφορά σε συζητησεις μεταξύ των καλεσμένων του ζευγαριού περί «κουμπαρά» για βουλευτές ενόψει της Προεδρικής εκλογής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport