ΡΟΔΟΣ: Προφυλακιστέοι τα ετεροθαλή αδέλφια για τη δολοφονία της γιαγιάς τους.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά το απολογίες τους με ομόφωνη γνώμη Ανακρίτριας Εισαγγελέως Ρόδου, τα ετεροθαλή αδέλφια-η 29χρονη και ο 26χρονος- οι οποιοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία (03/11) της 69χρονης γιαγιάς τους Ουρανίας Γερόλυμου, για μια.. τηλεόραση.

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν(06/11), οι δύο αλλοι κατηγορούμενοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, για την αγορά της τηλεόρασης που αφαιρέθηκε από το σπίτι της 69χρονης Ουρανίας Γερόλυμου.
Ο γιός της 69χρονης, Λευτέρης Γερόλυμος, αφίχθη στο νησί από τη Φινλανδία όπου ζει και υπέβαλε (06/11) δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του Χαρούλας Ματσίγκου, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.
Η 29χρονη εγγονή της 69χρονης, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή στο παρελθόν, τελούσε υπό την επίβλεψη και την φροντίδα της γερόντισας, ενω είχε κατορθώσει να εισαχθεί στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η μητέρα της, κορη της 69χρονης έγκλειστη σήμερα στον Ελαιώνα Θηβών για παραβίαση περιοριστικών όρων, φέρεται να διέμενε μαζί της και να συνέδραμε στα έξοδα των σπουδών της με αποτέλεσμα να μην δώσει το παρών στο ΑΤ της Ρόδου έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές.
Η εγγονή της Ουρανίας Γερόλυμου, ηταν εκεινη που ενημέρωσε την Αστυνομία (03/11-09.00) ότι η γιαγιά της ήταν νεκρή στο σπιτι της. Ανέφερε στους Αστυνομικούς όταν μετέβησαν στο σπίτι της 69χρονης, ότι την είχε αναζητήσει και επειδή δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμά της μπήκε στο σπίτι της από ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης του φόνου εισήλθε από παράθυρο του υπνοδωματίου, το οποίο παραβίασε με σιδερόβεργα και βγήκε με την τηλεόραση από το ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.
Ο 26χρονος εγγονός από την άλλη είχε στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία σε υπόθεση καλλιέργειας προς ιδίαν χρήση κάνναβης και για υποθέσεις μικροκλοπών. Η 26χρονη, είχε αναφέρει ότι ο αδελφός της δεν επισκεπτόταν την γιαγιά της και υποστήριξε ότι δεν είχαν καλές σχέσεις διότι τον είχε υποψιαστεί μαζί με τον θείο του ότι ήταν ο δράστης προηγούμενης κλοπής ενός φορητού υπολογιστή και μιας τηλεόρασης. Μετά το έγκλημα(03/11) και την πώληση της τηλεόρασης είχε μεταβεί(04/11), σε λέσχη, παίζοντας πόκα, όπως κατέθεσε και κατά την προανάκριση.
Κατά την προανάκριση τα ετεροθαλή αδέλφια έδιναν δύο διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα και ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη. Ο 26χρονος μετά την προσαγωγή του είχε αναλάβει την ευθύνη για το έγκλημα στην πορεία ωστοσο ανασκεύασε, αποδίδοντας ευθύνη στην αδελφή του, “φοβούμενος”- όπως είπε- “ότι θα τον εγκατέλειπε εξαιτίας αυτής της εμπλοκής του με τη δικαιοσύνη η σύντροφός του”..
Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι, εντόπισαν κάτω από καναπέ στο χώρο του εγκλήματος δύο αποτσίγαρα, οπως διαπιστώθηκε στην πορεία, ιδιας μάρκας με εκείνη που κάπνιζε ο εγγονός της γερόντισας.
Τα δύο ετεροθαλή αδέλφια, αναμένεται να οδηγηθουν εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο, για να απολογηθούν για την κατηγορία της ληστείας από κοινού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport