Ειδομένη: “Δεν ευθυνόμαστε για την πρόκληση επεισοδίων” δηλώνουν “αλληλέγγυοι”

Μέλη 14ων “αλληλέγγυων” πρωτοβουλιών, από διαφορετικές χώρες, που δραστηριοποιούνται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης, προκάλεσαν «οι καταγγελίες από ΜΜΕ και πολιτικούς» ότι ευθύνονται για την πρόκληση βίαιων διαδηλώσεων στην περιοχή.

image

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν (15/04), στο Πολύκαστρο, εκπρόσωποι των πρωτοβουλιων** αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για την πρόκληση επεισοδίων και τη διασπορά ψευδών πληροφοριών σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων
«Οι άδικες κατηγορίες εναντίον μας έχουν ως αποτέλεσμα μόνον την αύξηση της αστυνομικής δραστηριότητας και τις αδικαιολόγητες συλλήψεις και προσαγωγές τουλάχιστον 25 εθελοντών τις τελευταίες μέρες. Επιπλέον, μειώνουν την ήδη περιορισμένη πρόσβαση των προσφύγων σε βασικές ανάγκες, όπως σε τρόφιμα και ιατρική βοήθεια» αναφέρεται σε κοινή δήλωση κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας, δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να θέσουν ερωτήσεις.
«Οι άνθρωποι στην Ειδομένη θεωρούν ότι τους συμπεριφέρονται απάνθρωπα, ειδικά μετά τη βία που υπέστησαν την περασμένη Κυριακή. Ακόμη, είναι κατανοητό ότι όσοι ζουν στον καταυλισμό θα “απαντήσουν” με διαμαρτυρίες εξαιτίας της απογοήτευσης από την απέλπιδα κατάσταση που ζουν», σημειώνεται στην κοινή δήλωση.
Την ανακοίνωση υπογραφουν οι πρωτοβουλίες
Team Bananas, HealthPoint Foundation, SolidariTea, Borderfree, Dresden-Balkan Konvoi, Aid Delivery Mission, Shorba Crew, InterVolve, Refugee Trauma Initiative, Micropolis Social Space for Freedom, InterEuropean Human Aid Association, Chai Team, Volunteers Idomeni Coordination and Support Team και The Czech Team.

______
*ΑΠΕ- ΜΠΕ