“Είδαμε το μη επανδρωμένο ελικόπτερο, LUA RPAS, στο μηχανισμό πολιτικής προστασίας”

Η τεχνολογία σε συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα.. απλά τα βλέπουμε

“Αναγκαία η ψυχή και η προσήλωση στο καθήκον, αλλά τα μέσα και η τεχνολογία ολοκληρώνουν την αποτελεσματικότητα. Είδαμε το project του μη επανδρωμένου ελικοπτέρου, LUA RPAS, το οποίο η περιφερειακή κυβέρνηση της Γαλικίας θα εντάξει στο μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Το ελικόπτερο με βάρος απογείωσης κάτω των 25 kg, έχει χωρητικότητα φόρτωσης 7 kg, αυτονομία μεγαλύτερη από 2,5 ώρες (με ωφέλιμο φορτίο 3 kg) και απόσταση 30 km από το σταθμό εδάφους.
Το όλο σύστημα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει βοήθεια σε επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης. Χάρη στην ευέλικτη ρύθμιση του εξοπλισμού και τις ακριβείς διαδικασίες ανάπτυξης, δύο χειριστές μπορούν να αναπτύξουν το LUA σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Στον εξοπλισμό του έχει μια RGB κάμερα ανάλυσης 4000χ3096 και μια θερμογραφική κάμερα 640χ480″, αναφέρει ο προϊστάμενος των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Πειραιά, Γιάννης Σταμούλης .