Ζαχάρω, Ηλείας: ΡΟΜΑ με μαχαίρι απειλεί και παρακρατά οδηγό του ΚΤΕΛ

Με απειλή μαχαιριού, ΡΟΜΑ με ποινικό μητρώο, απειλησε οδηγό λεωφορείου ΚΤΕΛ στην περιοχή της Ζαχάρως στην Ηλεία.

Ο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ν.Ηλείας,  εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο προς Κρέστενα και Ζαχάρω με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων. Ο δράτης, στο ύψος του Επιτάλιου- στο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ- έκανε σήμα στον οδηγό και επιβιβάστηκε στο λεωφορείο. Χωρίς αφορμή, με την απειλή μαχαιριού, κινήθηκε προς τον οδηγό και τον ανάγκασε να σταθμεύσει το λεωφορείο στην ΕΟ Κυπαρισσίας Πύργου, στο Αγρίδι και απάιτησε να αποβιβάσει τους υπόλοιπους επιβάτες, και να τον μεταφέρει στην Καλαμάτα.

Ο οδηγός, διατήρησε την ψυχραιμία του και επικοινωνήσε με τις Αρχές ενώ και οι επιβάτε είχαν ενημερώσει για το έκτακτο περιστατικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των επιβατών, ήταν και Αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της ΔΑ Ηλείας και η συνδρομή του, ήταν καθοριστική για την οργανωση της Αστυνομικής επιχείρησης προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης και να απλευθερωθεί ο οδηγός του λεωφορείου.

Πληρώματα της Αστυνομίας υστερα από αναζητήσεις εντόπισαν το λεωφορείο. Οδηγός στη διάρκεια της διαδρομής προς τη Ζαχάρω αντιλήφθηκε την παρουσία των Αστυνομικών που ακολουθούσαν το λεωφορείο προφασίστηκε ανάγκη ανεφοδιασμού με καύσιμα για να φτάσουν στην Καλαμάτα και μπήκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο δράστης με την απειλή μαχαιριού στο κεφάλι του οδηγού, του απαίτησε να ζητήσει από τον πρατηριούχο να του δώσει ότι χρήματα είχε στο ταμείο του. Αιφνιδιάζοντας το ΡΟΜΑ, ακαριαία άνοιξε τις πόρτες του λεωφορείου και Αστυνομικοί που είχαν  αναπτυχθεί στο χώρο, εισήλθαν συντονισμένα στο λεωφορείο, ακινητοποίησαν και συνέλλαβαν τον δράστη, απελευθερώνοντας τον οδηγό του επαγγελματικού οχήματος.

Αρχικά η ενημέρωση προς την ΕΛΑΣ ο οδηγός του λεωφορείου αρχικά ανέφερε ότι δράστης είναι υπήκοος υπήκοος- πιθανόν- Μπαγκλαντες, ωστόσο όπως διακριβώθηκε κατά την εξακρίβση στοιχείων του πρόκειται για ΡΟΜΑ ηλικίας 30ετών, με ποινικό μητρώο. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για αρπαγή, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.