Έγκλημα στο Μοσχάτο: Απολογείται ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης

Ενώπιον του Ανακριτή θα βρεθεί 39άχρονος παραολυμπιονίκης και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 47άχρονο Μάριο Λουκόπουλο.

Οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα (24/03-14.30) στα Δικαστήρια της πρωην Σχολής Ευελπίδων ο Βασίλης Τσαγκάρης, με την αυτοφώρη διαδικασία ως κατ ομολογίαν δράστης θανάσιμου τραυματισμού του 47άχρονου Μάκη Λουκόπουλου μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

Ο 39άχρονος φέρεται να υποστήριξε στους Αστυνομικούς, κατά την προανακριτική απολογία του μετά τη σύλληψή του, ότι ο 47άχρονος Μάκης Λουκόπουλος πήγε στο πρακτορείο του και τον απείλησε. Αφορμή της διαίνεξης μεταξύ των δύο ανδρών το επικείμενο δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη (30/03) για την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών του θύματος με την εν διαστάσει σύζυγό του, με την οποία συνδεόνταν μετά το διαζευκτήριό της, ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης.

Βασιλης Τσαγκάρης: «Ημουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες».

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, φέρεται να ισχυρίζεται ότι βρέθηκε αμυνόμενος και πυροβόλησε τον Μάριο Λουκόπουλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του. Αρχικά φέρεται ο Βασίλης Τσαγκάρης να υποστήριξε ότι το ακαταχώρητο zastava των 9mm ήταν στην κατοχή του θύματος ωστόσο κατά την εξέτασή του, στην Ασφάλεια Αττικής αποδέχθηκε ότι το “μαύρο” όπλο ήταν στην κατοχή του τα τελευταία 5χρόνια, για την προσωπική του ασφάλεια.

FB_IMG_1490365687950

Στον απολογητικό του ισχυρισμό ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης, φέρεται να παραθέτει ως επιχείρημα, ότι βρισκόταν σε άμυνα, δέχονταν προσωπικές απειλές από το θύμα καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Αφορμή όπως υποστηρίζει, η έντονη επιμονή του Μάριου Λουκόπουλου να τον αποτρεψει να παραστεί  ως μάρτυρας στη δίκη για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών, του πρώην ζεύγους.

Περιέγραψε στους Αστυνομικούς τις κινήσεις του μετά το έγκλημα καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι μετά το έγκλημα μπήκε στο αυτοκίνητο του αρχικά κατευθύνθηκε προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στη συνέχεια κινήθηκε στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο και κατέληξε στο σπίτι του, όπου και παραδόθηκε στους Αστυνομικούς.

Ωστόσο, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, γιατί όλες οι κάμερες ασφαλείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, ενώ ήταν σε λειτουργία και έχουν καταγράψει τις κινήσεις του θύματος να εισέρχεται στο χώρο, πριν αρχίσει ο διαπληκτισμός με το Μάριο Λουκόπουλο, που κατέληξε στο έγκλημα, ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης τις απενεργοποιεί.

Έγκλημα_Μοσχάτο

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του (27/03), Βασίλη Τσαγκάρη, αναμένεται και η απόφαση της ποινικής μεταχείρισης του καθ’ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος. Ωστόσο ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης, θα κληθεί να διευκρινήσει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ο Μάκης Λουκόπουλος έπεσε βαρύτατα τραυματισμένος και κατέληξε από τα πυρά, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στο Μοσχάτο (23/03) .