Έγκλημα Γλυκά Νερά: Τα ευρήματα στα ψηφιακά μέσα και οι αποκλίσεις κατα τη δολοφονία της Caroline

Στον 11ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της Λ.Αλεξάνδρας, είναι σε εξέλιξη η εξέταση μαρτύρων μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της νεαρής μητέρας, για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Caroline Crouch μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά

Κλήθηκε για μια ακόμα κατάθεση ενώπιων των Αξιωματικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος παρελήφθη από την Αλόννησο, ενώ ήταν σε εξέλιξη το 40ημερο μνημόσυνο της δολοφονημένης συζύγου του, Caroline Crouch . Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έδρα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, είχε κληθεί και επαγγελματικός σύνδεσμος του 32χρονου πιλότου, για να καταθέσει βάσει των νέων ευρημάτων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, οι αναλυτές του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και του Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή και τις αναλύσεις των Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, κατέληξαν σε συμπεράσματα καθώς κατά την εξέταση των δεδομένων προέκυψαν στοιχεία για τις κινήσεις, μέσα στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών, προγενέστερα αλλά και κατά την επίμαχη χρονική στιγμή . Μεταξύ άλλων ως νέα δεδομένα προέκυψαν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις στα ψηφιακά μέσα ηλεκτρονικών συσκευών που υπήρχαν στο χώρο, σε μνήμη κάμερας της οικίας με βιντεοληπτικό υλικό το οποίο ανακτήθηκε στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου, και το smartwatch της 20χρονης Caroline το οποίο κατέγραφε τους παλμούς της, ανέδειξαν πειστήρια ικανά να ανατρέψουν πλήρως τα όσα ως δεδομένα είχαν προκύψει, για τους ερευνητές της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εξέταση των ψηφιακών ιχνών, προέκυψε ότι η κάρτα μνήμης μιας από τις κάμερες ασφαλείας στο χώρο είχε αφαιρεθεί την προηγούμενη ημέρα. Επίσης από εξέταση στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου προκύπτει από εγκατεστημένη εφαρμογή με γεωεντοπισμό, μετακίνησή του, από τη σοφίτα, στο υπόγειο της μεζονέτας, σε χρόνο που από την κατάθεσή του, ανέφερε ότι ήταν ακινητοποιημένος με δεσμά. Ενώ ένδειξη στο smart watch που έφερε στον καρπό της η 20χρονη Caroline, κατέγραψε στη βιομετρική εφαρμογή παλμούς σε χρόνο που από την κατάθεση του 32χρονου συζύγου της, ήταν νεκρή.

Σε μια έκτακτη ενημέρωση δια του Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης (17/06), οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ δήλωσαν σε μια λιτή ανακοίνωση, «Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο. Περιμέναμε να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος στην ΓΑΔΑ. Θα μπορούσε να γίνει και χθες, ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο κι έτσι σήμερα μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ για να δώσει πληροφορίες ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαπιστωμένα και γνωστά δεδομένα,  ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έχει καταγραφεί λίγο μετά τις 06.00 τα ξημερώματα της 11ης Μάϊου, σε κλήση που πραγματοποίησε στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, να δηλώνει στο άπνοο με αγωνία τηλεφώνημα του, «Στην οδό Παναγούλη στα Γλυκά Νερά. Ληστές σκότωσαν τη γυναίκα μου», θέτοντας σε κινητοποίηση το σύνολο των πληρωμάτων της ΕΛ.ΑΣ, και στη συνέχεια των Υπηρεσιών της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών στο αποτρόπαιο έγκλημα, όπως είχε δηλωθεί, μέσα στην οικογενειακή διπλοκατοικία.

Η οικογένεια, πρόσφατα είχαν μετακομίσει στη μεζονέτα της Αλ.Παναγούλη 10 στα Γλυκά Νερά, ενώ μόλις πριν μια εβδομάδα είχαν επιστρέψει από το τελευταίο τους ταξίδι μαζί με την 11μηνών κόρη τους Λυδία, από τις διακοπές του Πάσχα, στο Ντουμπάι. Η  Caroline Crouch  δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (11/05-04.30) σχεδόν ένα μήνα πριν τα πρώτα γενέθλια της κόρης τους, στις 3 Ιουνίου και δύο μήνες πριν η νεαρή σύζυγος και μητέρα, τον ερχόμενο Ιούλιο έκλεινε τα 20χρόνια ζωής της. Στο πλαίσιο της έρευνας για το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής, ζητήθηκε συνδρομή από τις Αλβανικές Αρχές για τρία άτομα Αλβανικής υπηκοότητας, προκειμένου να εξετασθούν καθώς εγκατέλειψαν την Ελλάδα λίγο μετά τη δολοφονία της 20χρονης Caroline Crouch .