Έγκλημα Φιλοπάππου: Δυο Πακιστανοί κι ένας Ιρακινός ομολόγησαν τη δολοφονία του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα

Εξιχνιάστηκε και συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης και δολοφονίας του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα ανήμερα το 15Αύγουστο στου Φιλοπάππου.

Στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής οι τρεις λαθρομετανάστες-δύο Πακιστανοί 17ετων και 26χρόνων, και ο συνεργός τους 28άχρονος Ιρακινος, οι οποίοι προσήχθησαν ως βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα, ομολόγησαν και συνελήφθησαν (24/08)

Όπως φέρονται να παραδέχονται στις απολογίες τους, απείλησαν με μαχαίρι τον 25άχρονο για να δώσει το κινητό του, στη συμπλοκή που ακολούθησε, έσπρωξαν το Νικόλα και τον κατακρήμνισαν από το βράχο στο Λόφο Φιλοπάππου (15/08), αφού του έκοψαν τις χρυσές αλυσίδες που φορούσε στο λαιμό.
Οι δύο Πακιστανοί, το πρωΐ της ημέρας που ξημέρωσε, διέφυγαν οδικώς στη Θήβα ενώ αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στην Ειδομένη και με τις μεταναστευτικές ροές από το σταθμό των Ευζώνων είτε με δουλεμπορική παράνομη διακίνηση μέσ από περάσματα για να διαφύγουν στα Σκόπια.

Οι δύο Πακιστανοί- 17 και 25 ετών- συνελήφθησαν στην Ειδομένη ενώ ο 28άχρονος Ιρακινός στο κέντρο της Αθήνας

Τα στοιχεία των δραστών της επίθεσης και δολοφονίας του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα, ωστόσο είχαν περιληφθεί στα αρχεία σεσημασμενων ποινικών της Ασφάλειας. Οπως διακριβωθηκε οι τρείς λαθρομετανάστες ως μέλη εγκληματικής ομάδας με αλλους υπηκόους Πακιστάν, και ήταν σεσημασμένοι για ληστείες με απειλή κατέχοντας σπασμένα γυάλινα μπουκάλια και αιχμηρά αντικείμενα, σε διερχόμενους στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός είχαν προσαχθεί το τελευταίο πεντάμηνο από την ευρύτερη περιοχή και πάντα αφήνονταν ελεύθεροι. Για τον 17άχρονο προέκυψε ότι είχε συλληφθεί στις αρχές του 2018 για κλοπή και είχε αφεθεί ελεύθερος αν και αγνώστου διαμονής, του είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο 25άχρονος Πακιστανός έχει καταδικαστεί για κλοπές και ο 28άχρονος ομοεθνης του, είχε αιτηθεί ασύλου.

Κατά την προανάκριση, προέκυψε ότι ο 17άχρονος Πακιστανος επιτέθηκε και λήστεψε την 23άχρονη Πορτογαλεζα ενώ οι δυο 25άχρονοι- ο Πακιστανός και ο Ιρακινός  ακινητοποίησαν τον 25άχρονο Νικόλα Μουστάκα.

Αποτύπωμα του Ιρακινού εντοπίζεται στη σακούλα που είχαν στην κατοχή τους οι δύο Πακιστανοί.

Από τις φωτογραφίες η 23άχρονη Πορτογαλεζα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες της σε βάρος τους επίθεσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων λαθρομεταναστών  κάτι ομολογία δραστών της επίθεσης και δολοφονίας του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήραγια για ανθρωποκτονία και ληστεία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από τον Υποδιεύθυντη της Ασφάλειας Αττικής  Ταξίαρχο Θανάση Κοκκαλάκη και το  Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ΥΔ/ντη Θεόδωρο Χρονόπουλο, σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου (24/08-14.00) θα πραγματοποιηθεί επισημη ενημέρωση.