Έγκλημα Φιλοπάππου: Τρείς Πακιστανοί εξετάζονται ως δράστες της δολοφονίας του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα

Έχουν  προσαχθεί κι εξετάζονται στην Ασφάλεια, ενώ επιχείρησαν να διαφύγουν από τη χώρα με τις μεταναστευτικές ροές, δύο Πακιστανοί ενώ συνεργός τους συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. Εξετάζονται ως βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα.

Μια εβδομάδα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούσαν στέκια και χώρους που εγκληματικές όμαδςς αλλοδαπών είχαν έντονη δραστηριότητα και πεδίο δράσης την περιοχή του Φιλοπάππου. Τα ευρήματα κατά τη  εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, αποτυπώματα και DNA των δραστών, σε αντικείμενα και το πτώμα του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα, ο οποίος δολοφονήθηκε από του δράστες επίθεσης ανήμερα το 15Αύγουστο, για ένα κινητό τηλέφωνο, στου Φιλοπάππου μπροστά στην 23άχρονη Πορτογαλέζα φίλη του, προσδιόρισαν τους δράστες.

Πληροφορίες και αξιοποίηση προανακριτικού υλικού προσδιορισαν στον κύκλο των υπόπτων, το τρίγωνο Πακιστανών ως ύποπτοι δράστες της επίθεσης με ληστεία και τη δολοφονία του 25άχρονου Νικόλα από το Λόφο του Φιλοπάππου.

Η μαρτυρία της 23άχρονης από την Πορτογαλία που ηταν μαζί μέχρι την 25άχρονο το βράδυ της δολοφονίας του, είχε προβεί σε αναγνώριση των τριών Πακιστανών από φωτογραφίες σεσημασμενων ποινικών αλλοδαπών, στα αρχεία της Ασφάλειας.

Δύο εκ των Πακιστανών προσήχθησαν (22/08) στην Ειδομένη ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν με το μεταναστευτικές ροές εκτός Ελλάδος. Σε παράλληλη έρευνα στο Κέντρο της Αθήνας εντοπίσθηκε κι ο τρίτος συνεργός τους. Οι ύποπτοι εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι Πακιστανοί είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τους τηλέφωνα μετά τη δολοφονία του 25άχρονου Νικόλα

Κατά την αυτοψία στη σκηνή εγκλήματος στο Λόφο Φιλοπάππου, το κινητό τηλέφωνο του 25άχρονου Νικόλα το οποίο επιχείρησαν να αποσπάσουν οι δράστες πριν τον κατακρημνίσουν από το βράχο με τραγική κατάληψη στη θανάσιμη πτώση. Σε απόσταση μικρότερη των 30μετρων οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει και το κινητό τηλέφωνο της 23άχρονης το οποίο απεσπασν κι απερριψαν στη συνέχεια οι δράστες ρης επίθεσης στο σημείο της συμπλοκής.