Φιλοπάππου: Οργανωμένη συμμορία επιτέθηκε σε ζευγάρι- Στην αντίδραση του άνδρα να προστατέψει τη συνοδό του, τον κατακρήμνισαν από τα βράχια

Η νεαρή γυναίκα ένα απο τα θύματα της επίθεσης, δίνει κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ ο σύντροφός της, νεκρός έχει παραληφθεί από το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η 23άχρονη από την Πορτογαλία που βρίσκεται σε ψυχολογική φόρτιση στους Αστυνομικούς, -από πηγές του Nantiareport.gr- με τον 25άχρονο Έλληνα σύντροφο της, ειχαν καθίσει στου Φιλοπάππου όταν δέχθηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα “μελαμψών ανδρων”- για να τους ληστέψουν (16/08-00.00)

Αρχικά απομόνωσαν την νεαρή γυναίκα και της απέσπασαν προσωπικά της είδη, με το σύνοδο της να επιχειρεί να την προστατεύσει. Όπως φέρεται να καταθέτει στους Αστυνομικούς η 23άχρονη Προτογαλέζα, ακολούθησε συμπλοκή με τον σύντροφό της να επιτίθεται στους δράστες και πάνω στον καβγά να βρίσκεται στο κενό από τα βράχια του Φιλοπάππου και τους δράστες να διαφεύγουν.

Στις φωνές της ανταποκρίθηκαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης που ενημερώθηκαν και μετέβησαν στο σημείο. Από την πτώση του ο 25άχρονος Ελληνας τραυματίσθηκε βαρύτατα και κατέληξε στη συνέχεια, σύμφωνα με τους διασώστες  του  ΕΚΑΒ που μετέβησαν στο σημείο.

Το νεαρό ζευγάρι είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα απο το εξωτερικό, σε διακοπές

Για τη ΔΑΑ η εικόνα που μεταφέρεται είναι συγκεχυμένη καθώς δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν αν πρόκειται για τραγικό δυστύχημα ή για εμπρόθετη τακτική των δραστών να ρίξουν τον συνοδό της γυναίκας από τα βράχια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η Πορτογαλικής υπηκοότητας 23άχρονη γυναίκα έχει μεταφερθεί στο ΑΤ Συντάγματος (16/08-00.30) σε μια προσπάθεια να παραθέσει τα πρώτα στοιχεία καθώς δεν ειναι σε θέση να καταθέσει στους Αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Οι επιθέσεις τους τελευταίους μήνες στην Ακρόπολη και την περιοχή του Φιλοπάππου, απο οργανωμένη συμμορία Αλβανών ή Πακιστανών, που επιτίθεται με μαχαίρια σε όσους βρίσκονται σε απόμερα σημεία, με σκοπό τη ληστεία έχουν προβληματίσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ .

Αξιωματικοί της Ασφάλειας χαρακτηρίζουν την εγκληματική ομάδα ιδιαίτερα βίαιη και επικίνδυνη, που ενεργεί επιθέσεις με μανία και ακραία βία, για ελάχιστα χρήματα. Παρά τις ομάδες της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τη  διερεύνηση των διαδοχικών πειρατικών βίας σε βάρος ζευγαριών τις νυχτερινές ώρες, δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις και εξάρθρωση της δράσης τους.