Αίγιο: Ελευθερος με περιοριστικούς όρους ο 15άχρονος για το μαχαίρωμα σε Αστυνομικό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 15άχρονος ο οποίος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος Αστυνομικού παραπέμφηκε στο αυτόφωρο.
wp-1464671229159.jpgΟ ανήλικος μετήχθη (31/08) ως δραστης τραυματισμού Αστυνομικου με μαχαιρι, μετηχθη ενώπιον των Δικαστικών Αρχών και μετα την απολογία του, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφασισαν να αφεθεί ελεύθερος ενω σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 15άχρονος συνοδός σε δίκυκλο το οποιο οδηγουσε συνομήλικος φιλος του (30/08-01:30πμ) στην προσπάθειά τους να διαφύγουν Αστυνομικό έλεγχο, οταν Αρχιφύλακας έκανε σήμα στον οδηγό εν κινήσει στην οδό Ρήγα Φεραίου στο Αίγιο.
Ο 15άχρονος οδηγός, το δίκυκλο του οποίου δεν έφερε πινακίδες, ανέπτυξαε ταχύτητα, στην προσπάθειά του να διαφύγουν τον έλεγχο. Οπως καταγράφεται στη δικογραφια, ο Αρχιφύλακας Γ.Νικολακόπουλος επιβιβάστηκε στο περιπολικό και ξεκίνησε καταδίωξη.
Οι δύο νεαροί, προσέγγισαν το περιπολικό και ενω ο Αστυνομικός άνοιξε την πορτα για να αποβιβαστει, ανέπτυξαν ταχύτητα και με το δίκυκλο διεμβολησαν στην πόρτα το υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα ο 43άχρονος Αρχιφύλακας να τραυματιστεί στο κεφάλι. Παρά τον τραυματισμό του, ακινητοποίησε τον οδηγό με τον ανηλικο συνεπιβάτη του δικύκλου να τον γρονθοκοπά ενω με μαχαίρι που ειχε στην κατοχή του, τραυμάτισε στο θώρακα τον Αστυνομικό . Ο Αρχιφύλακας με το υπηρεσιακό του όπλο, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό.
Με τη συνδρομή πολίτη, ο Αστυνομικός συνέλαβε τον 15άχρονο οδηγό του δικύκλου, ενώ ο δράστης του τραυματισμού του, κατάφερε να ξεφύγει.
Ο Αρχιφύλακας μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Ο 15άχρονος παραδόθηκε (30/08) το βραδυ στις Αστυνομικές Αρχές, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Οι γονείς των δύο 15άχρονων συνελήφθησαν, και αφέθηκαν ελεύθεροι καθως και ο 15άχρονος οδηγός του δικύκλου, που κατηγορείται για αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατα την απολογία του ο 15άχρονος οδηγός του δικύκλου στους Αστυνομικούς, υποστήριξε ότι δεν σταμάτησε στο σήμα του Αρχιφύλακα καθώς «δεν είχε δίπλωμα και ασφάλεια».