“Εγείρονται σοβαρότατες ευθύνες του παρουσιαστή για αδικαιολόγητη και ευθεία διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Με αφορμή ανάρτηση- καταγγελία του Νίκου Μουτσινά, για πρόστιμο και προσαγωγή ανηλίκου για παρέλευση ώρας από την αποστολή SMS, αποκατάσταση της αλήθειας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

Για αδικαιολόγητη και ευθεία διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατηγορεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής τον παρουσιαστή ψυχαγωγικών εκπομπών, τον οποίο δεν κατονομάζει ωστόσο αφορά την ανάρτηση του Νίκου Μουτσινά.

Στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο παρουσιαστής αναφερόταν σε πρόστιμο και προσαγωγή ανηλίκου επειδή είχε περάσει αρκετή ώρα από την αποστολή SMS. Στην ανάρτησή του ο παρουσιαστής κατήγγειλε «κατάχρηση εξουσίας» αστυνομικών εις βάρος ανηλίκου, «καταχρηστική προσαγωγή του στο Α.Τ. Ψυχικού», «προσπάθεια να τον ανακρίνουν για τα χθεσινά γεγονότα και για περιστατικό στην Αγία Παρασκευή» και εντέλει, «επιβολή προστίμου αφού ανάγκασαν τον ίδιο και τον γονιό του να υπογράψουν», καθώς παρήλθε «αρκετή ώρα από την αποστολή SMS».

Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί της Βορειοανατολικής Αττικής μετά από επισταμένη και ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας για το καταγγελλόμενο περιστατικό, προέκυψε ότι «ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο, πολλώ δε μάλλον κάτι που να αφορά και να συνδέεται με το Α.Τ. Ψυχικού».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής:

«Επειδή υπάρχουν και όρια!
Το «γύρο» του διαδικτύου πραγματοποιεί ανάρτηση συγκεκριμένου γνωστού παρουσιαστή ψυχαγωγικών εκπομπών και εσχάτως ηθοποιού με την οποία καταγγέλλεται «κατάχρηση εξουσίας» αστυνομικών εις βάρος ανηλίκου, «καταχρηστική προσαγωγή του στο Α.Τ. Ψυχικού», «προσπάθεια να τον ανακρίνουν για τα χθεσινά γεγονότα και για περιστατικό στην Αγία Παρασκευή» (;) και εντέλει, «επιβολή προστίμου αφού ανάγκασαν τον ίδιο και τον γονιό του να υπογράψουν», καθώς παρήλθε «αρκετή ώρα από την αποστολή SMS».
Μετά από επισταμένη και ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας για το υποτιθέμενο περιστατικό, προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο, πολλώ δε μάλλον κάτι που να αφορά και να συνδέεται με το Α.Τ. Ψυχικού.
Μετά από αυτό εγείρονται πλέον, εκ των πραγμάτων, σοβαρότατες ευθύνες του εν λόγω παρουσιαστή για αδικαιολόγητη και ευθεία διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και προσπάθεια δημιουργίας αναίτιας δυσφήμισης ολόκληρης Αστυνομικής Υπηρεσίας.
Το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του Α.Τ. Ψυχικού, καθώς και στη Διοίκηση του, θέτοντας υπόψη ότι η νομική συνδρομή του Σωματείου προς αυτούς θεωρείται αυτονόητη και δεδομένη. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει, με κάθε κόστος, να αποφεύγονται τέτοιες αστοχίες που δημιουργούν εντυπώσεις άνευ λόγου και αιτίας
».