“Έφυγε” ο τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Νηστικάκης

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα, κατέληξε ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Νηστικάκης.

Σε ηλικία 79 ετών ο Αντιστράτηγος τεως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Νηστικάκης κατέληξε ύστερα από παρατεταμένη νοσηλεία.

Ο Μιχάλης Νηστικάκης με καταγωγή από το Καστέλι Πεδιάδος αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το 1993 στο βαθμό του Αντιστράτηγου .

Από το 1985 ως το 1993 είχε διατελέσει διοικητής της προσωπικής φρουράς του τότε προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ενώ υπηρέτησε με απόσπαση ως φρούραρχος στη Βουλή, είχε διατελέσει Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος ως Υποστράτηγος και στην Ασφάλεια Αθηνών.

Κάτοχος πτυχίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την αποφοίτηση του από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Χωροφυλακής στην Αθήνα, τοποθετήθηκε στη Χίο, ακολούθως στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Το 1975 υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος Ρεθύμνου και στο Τμήμα Ασφαλείας Χανιων, ενώ το 1982 διετέλεσε Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.

Ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Νηστικάκη από το 1974 και μαζί απέκτησαν δίδυμες κόρες.

Η κηδεία του θα τελεστεί (20/06- 15.00), στον Άγιο Τίτο, στο Ηράκλειο και η ταφή του στην Πολυθέα Καστελίου Πεδιάδος από όπου καταγόταν.

___________

* cretalive.gr