Ευκαρπία, ΘΣΝ: Καταγγελία για επίθεση με σιδερογροθιές σε 13άχρονο μαθητη-Συνελήφθη 14άχρονος

Μαθητής Γυμνασίου κατήγγειλε επίθεση από τρείς εξωσχολικούς με σιδερογροθιές, στο προαύλιο του Σχολείου του.

Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας 14άχρονου μαθητή, τη Δευτέρα (18/11) δέχθηκε τηλεφώνημα από Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο φοιτά ο γιος της και της ανέφεραν ότι έπεσε και τραυματίσθηκε. Όταν όμως έφτασε στο Σχολικό Συγκρότημα, ενημερώθηκε ότι ο γιος της δέχθηκε επίθεση  από τρεις εξωσχολικούς με σιδερογροθιές, μέσα στο προαύλιο του Σχολείου.

Η περιγραφή του 13χρονου για την επίθεση
«Χθες στο τρίτο διάλειμμα ήμουν με την παρέα μου στον μπροστινό χώρο του σχολείου και ήρθαν τρία παιδιά και μου είπε “έλα εδώ” χωρίς να τους ξέρω. Ήρθαν δύο εξωσχολικοί και νομίζω πως ο ένας ήταν απο το σχολείο και μου είπαν “έλα εδώ να σου μιλήσουμε”. Εγώ δεν ήθελα να πάω μαζί τους και οι δύο με τράβηξαν από τα χέρια και με πήγαν πίσω από τον χώρο του γυμνασίου. Με χτύπησαν στο πρόσωπο, στη μύτη και στα χείλη κι στη συνέχεια έφυγαν», περιγράφει ο 13χρονος.

Η μητέρα του 13άχρονου υποστήριξε ότι ένα από τα τρια παιδιά που συμμετείχαν στην επιθεση, ειναι μαθητής γειτονικοί Γυμνασίου, με τους άλλους δύο να τον καλούν«για να τακτοποιήσουν κάποια παιδιά που τους σχολιάζουν». Οπως υποστηρίζει η ίδια, έχουν σημειωθεί βίαια περιστατικά κατά καιρούς και στα δύο Γυμνάσια. Η μητέρα υπέβαλλε μήνυση για την επίθεση σε βάρος του γιου της , ο οποίος έλαβε παραπεμπτικό για να εξεταστεί από Ιατροδικαστή.

Για την επίθεση, συνελήφθη 14άχρονος μαθητής, ενώ παραπέμφθηκαν και οι γονείς του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ όπως ανέφερε η καταγγέλουσα, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, αναφέροντας ότι «χτύπησαν λάθος παιδί». Με προφορική εντολή Εισαγγελέα, ο ανήλικος και οι γονεις του, αφέθηκαν ελεύθεροι.