ΘΣΝ: «Είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι» φωνάζουν οι Αστυνομικοί

Αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται, για τις συνεχείς μεταθέσεις λόγω μεταναστευτικού και για την έλλειψη σε εξοπλισμό.

Με σύνθημα «είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι» οι Αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα τη Υπηρεσίας τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως επισημαίνουν οι συνεχεις μεταθέσεις που λαμβάνουν ως ενισχυτικές δυνάμεις τη διαχέιρηση του μεταναστευτικόυ, τους καθιστούν μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα ενώ καταγγέλλουν την έλλειψη σε εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές και άλλα είδη ατομικής προστασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης καταγγέλλει ότι διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη μετακινούνται διαρκώς σε Μέτρα Τάξης για εκδηλώσεις, και κάθε 28 ημέρες για 15ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ από τις συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού, διαταράσσεται η οικογενειακή τους γαλήνη ενώ δέχονται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Ενώ εναφέρθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τα Μέτρα Τάξης ανήμερα του “Πολυτεχνείου” με τη μετακίνση στη Θεσσαλονίκη περίπου 10 διμοιριών από άλλους Νομούς,  καθώς από τις 17διμοιρίες που διαθέτει η ΓΑΔ ΘΣΝ οι 4ειναι μονιμα μόνιμα σε απόσπαση στα νησιά, με πάνω από το 50% των Αστυνομικών δυνάμεων να βρίσκεται εκτός Νόμου. Ο πρόεδρος της ΕΑΣΥ ΘΣΝ κάλεσε την Ηγεσία από τη στιγμή που έχει επιχειρησιακές απαιτήσεις να ενισχύσει την υπηρεσία. «Δεν μπορούν να ζητούν από τις διμοιρίες να είναι παντού και αντί να τις ενισχύουμε να τις αδειάζουμε» τόνισε.

 

Με αναφορά στις Ομάδες της Αμεσης Δράσης, ΔΙΑΣ  και ΖΗΤΑ, ο Γ.Γ της ΕΑΥ ΘΣΝ Γιώργος Χατζόπουλος  υποτσήριξε ότι υπάρχει ελλέιψεις στους εξοπλισμούς ενώ κατήγγειλε ότι η προμήθεια με απευθείας ανάθεση έργου ύψους €50.000, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή «ενώ είχαν ετοιμαστεί να παραγγελθούν αλεξίσφαιρα και στολές για κάποιο λόγο τα λεφτά προτιμήθηκαν να σωθούν σε άλλα έξοδα». Ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμισει ότι οι Αστυνομικοι της ΔΙΑΣ και της  ΖΗΤΑ αγοράζουν εξοπλισμό με δικές τους δαπάνες.

Σε σχέση με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα με τις συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών επισήμανε «πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή ως προς την αντιμετώπιση τους και να μην νομίζουμε όλοι ότι είναι αθώοι οι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρας μας».

Βάλτε τέλος στον αποδεκατισμό της ΔΑΕΘ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Οι λόγοι που επέβαλλαν την κινητοποίηση αυτή, είναι τα πολυποίκιλα προβλήματα που αφορούν κυρίως στην αποδυνάμωση της Διεύθυνσης, μέσω των συνεχών μετακινήσεων των διμοιριών στα νησιά, και την επιφόρτιση των εναπομεινάντων δυνάμεων με υπέρμετρες αρμοδιότητες.

Αστυνομικοί από κάθε Υπηρεσία της ΓΑΔΘ, συγκεντρώθηκαν κι ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στον επιχειρούμενο αποδεκατισμό των διμοιριών της ΔΑΕΘ, ο οποίος, όσο συντηρείται, επιφέρει ντόμινο συνεπειών και στις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ.

Αποτελεί εμπαιγμό για τους συναδέλφους της ΔΑΕΘ, το γεγονός ότι ενώ επιβαρύνονται με ολοένα και περισσότερα καθήκοντα, η δύναμη της Διεύθυνσης μειώνεται με σταθερό ρυθμό. Αναμένουμε ότι η Ηγεσία θα αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων και άμεσα θα ενισχύσει την Διεύθυνση με νέο προσωπικό.

Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για ενίσχυση των μάχιμων Υπηρεσιών και με παρέμβασή του να μπει ένα τέλος στην επιχειρούμενη διάλυση της ΔΑΕΘ“.