Θ.Τσαϊρίδης: “Άνδρες της ΔΙΑΣ χωρίς στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα”

«Παραλογισμούς» στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλει ο πρόδρος της ΕΑΣΥ ΘΣΝ.

Καταγγελία ότι τα νεα πληρώματα της ΔΙΑΣ, περίπου 100 Αστυνομικοι με τους οποίους ενισχύθηκε η ΓΑΔ Θεσσαλονίκη, είναι “ανενεργά” καθώς δεν τους έχουν χορηγηθεί στολές, κι εξοπλισμός- κράνη και αλεξίσφαιρα – για να περιπολούν στους δρόμους, προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ενω πρόσθεσε ότι και οι υπηρεσικές μηχανές των Αστυνομικών, είναι ακινητοποιημένες λόγω βλαβών.

Ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης έκανε λόγο για «παραλογισμούς» τςη ΕΛ.ΑΣ

«Είναι ανενεργοί γιατί το κράτος δεν έχει στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα να τους δώσει για να βγουν έξω στο δρόμο. Τους στέλνει σε μια υπηρεσία μάχιμη και δεν έχει υλικοτεχνικό (σσ. εξοπλισμό) να τους δώσει. Και αν θέλει κάποιος ας βγει να το διαψεύσει. Ένας δικυκλιστής για να βγει έξω, χρειάζεται τουλάχιστον 1000 ευρώ εξοπλισμό για να είναι έτσι όπως πρέπει, για να προστατέψει τον εαυτό του και τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα κράνος ούτε ένα αλεξίσφαιρο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη, είμαστε η μόνη αστυνομική διεύθυνση η οποία ενισχύθηκε με εκατό άτομα. Σε αυτή την υπηρεσία όμως που πραγματικά έχει πρόβλημα και την χρησιμοποιεί η ηγεσία σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος δεν ήρθε ούτε ένας αστυνομικός. Αντιθέτως στείλανε, αν δεν κάνω λάθος, δύο ή τρία άτομα, τα οποία τοποθετήθηκαν σε επιτελικές θέσεις. Όταν ο ίδιος ο υπουργός λέει ότι θα βγουν από τα επιτελεία για να ενισχυθούν οι μάχιμες υπηρεσίες και εμείς βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο, να κάνει η φυσική ηγεσία ίσως θα πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Όταν κάθε 28 μέρες αναγκαζόμαστε να φεύγουμε από τα σπίτια μας, για 15 και 20 μέρες και να ενισχύουμε τις εκεί διευθύνσεις που έχουν πραγματικά πρόβλημα, και αυτό δεν συμβαίνει τώρα, συμβαίνει από το 2015, έχουμε βάλει πλάτη δέκα χρόνια στο μεταναστευτικό», επεσήμανε ο Αστυνομικός συνδικαλιστής.

«Δεν λέμε να μην πηγαίνουμε καθόλου, αντιλαμβανόμαστε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα εθνικό ζήτημα και βάζουμε πλάτη. Αλλά να γίνει καταμερισμός του προβλήματος. Το 1/3 της δύναμης αυτής (της ΔΑΕΘ) τη στιγμή βρίσκεται εγκατεστημένο στα νησιά», και πρόσθεσε με αναφορά στα Κλειστά Κέντρα Κράτησης ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση, θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός ένστολου προσωπικού, «Που θα βρεθεί; Από τις διμοιρίες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν 30με 40 άτομα έχουν μείνει με 15; Θα φύγουν πάλι συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη, μεμονωμένα για να φυλάξουν τα κέντρα φιλοξενίας;» διερωτήθηκε.

Ολόκληση η συνέντευξη- καταγγελία του προέδρου της ΕΑΣΥ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Τσαϊρίδη, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη