Εφετείο: Η ώρα των αποφάσεων- Ποιες οι εκτιτέες ποινές για τους καταδικασμένους

Συνεχίζεται μετά τη διακοπή η συνεδρίαση στο Α Τριμελές Κακουργημάτων του Εφετείου Αθηνών

Η Έδρα του Εφετείου Κακουργημάτων επανέρχεται (14/10-12.00) για να ανακοινώσει τις ποινές που επιβάλει στους καταδικασθέντες, σε μια πολύωρη – για ακόμα μια συνεδρίαση – δικονομική διαδικασία, αφενός εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των 57 καταδικασθέντων  και αφετέρου για τις ξεχωριστές κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν και θα ακολουθήσει η διαδικασία της συγχώνευσης των ποινών. Ωστόσο νομικοί  κύκλοι εκτιμούν ότι η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή (16/10).

Με τον καταλογισμό των ποινών, το Δικαστήριο θα αποφανθεί αν η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, και κατ’ επέκταση ποιοι εκ των πολιτικών προσώπων της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν σε Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης. Από τις αρχές της εβδομάδας, οι Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε επιχειρησιακά ετοιμότητα προς άμεση εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης για τους καταδικασθέντες με την ισχύουσα απόφαση του Α Τριμελούς Κακουργημάτων του Εφετείου Αθηνών .

Σε άμεσα εκτελεστή απόφαση για τους καταδικασθέντες, από την γραμματεία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, πρόκειται να διαβιβάσει εγγράφως αίτημα προς το αρμόδιο τμήμα έκδοσης ενταλμάτων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , με κοινοποίηση προς την ΕΛ.ΑΣ. Οι καταδικασθέντες με την ενημέρωση των συνηγόρων τους ενδέχεται να μεταβούν στα Τμήματα τής περιοχής τους οικειοθελώς και να παραδοθούν, ωστόσο από το Τμήμα Αναζητήσεων της ΕΛΑΣ , ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή επιχειρησιακής ετοιμότητας 280Αστυνομικοί από τη ΔΑΕΕΒ, την Κρατική Ασφάλεια και τα στελέχη της ΕΚΑΜ, που αποτελούν τις 32ομάδες συλλήψεων για να προχωρήσουν σε προσαγωγές των καταδικασθέντων, οι οποίες – επισημαίνεται από πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr απόφαση είναι να γίνουν… “αθόρυβα”. Ενώπιον του Εισαγγελέως Εκτέλεσης Ποινών οι συλληφθέντες πλέον, θα μεταχθούν στα Σωφρονιστικά Καταστήματα όπως τους έχει οριστεί.

Στα φυλακιστήρια που θα λάβουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, επισημαίνεται στο NantiaReport.gr θα έχουν συνυπολογιστεί οι συσχετισμοί και οι μεταξύ τους σχέσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μετά το Σεπτέμβριο του 2013 και ακολούθως θα μεταχθούν χωριστά, στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Κορυδαλλό, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του Μαλανδρίνου και το Κατάστημα Υψίστης Ασφαλείας του Δομοκού, προς έκτισης της ποινής κάθειρξης όπως τους έχει επιβληθεί.