Εφετείο: Απόφαση επί των ποινών- Σε επιφυλακή οι 32ομάδες συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ

Η Δίκη ολοκληρώθηκε και εντός ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση επί του ύψους των ποινών για του καταδικασθέντες

Την απόφαση για την έκτιση ποινής τους, για τους 57 καταδικασμένους κατά την ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πρόκειται να ανακοινώσει εντός ημέρας (13/10-11.00) η Πρόεδρος Έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, μετά τη διακοπή που ανακοίνωσε για τη συνεδρίαση της Δευτέρας (12/10)  .

Εν όψει της ολοκλήρωσης της πολυήμερης νομικής διαδικασίας στο Εφετείο, εντός της ημέρας ανακοινώνεται η κρίση της Έδρας του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, για τον καταλογισμό των ποινών και πρόκειται να αποφανθεί αν η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, και κατ’ επέκταση ποιοι εκ των πολιτικών προσώπων της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν σε Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης.

Σε επιχειρησιακά ετοιμότητα βρίσκονται Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης των καταδικασθέντων με απόφαση Έδρας Εφετείου

Σε άμεσα εκτελεστή απόφαση  για τους 57 καταδικασθέντες από την γραμματεία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, πρόκειται να διαβιβάσει εγγράφως αίτημα προς το αρμόδιο τμήμα έκδοσης ενταλμάτων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , με κοινοποίηση προς την ΕΛ.ΑΣ. Οι καταδικασθέντες οφείλουν με την ενημέρωση των συνηγόρων τους να μεταβούν στα Τμήματα τής περιοχής τους οικειοθελώς και να παραδοθούν. Ωστόσο από το Τμήμα Αναζητήσεων της ΕΛΑΣ , ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή επιχειρησιακής ετοιμότητας 280Αστυνομικοί από τη ΔΑΕΕΒ και την Κρατική Ασφάλεια, που αποτελούν τις 32ομάδες συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ για να προχωρήσουν σε προσαγωγές των καταδικασθέντων, οι οποίες – επισημαίνεται από πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr απόφαση είναι να γίνουν… “αθόρυβα”. Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, στη συνέχεια οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν, στη Διεύθυνση Μεταγωγών και από εκεί στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Κορυδαλλό, του Μαλανδρίνου και του Δομοκού, προς έκτισης της ποινής κάθειρξης.

Οι Δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους Νικόλαο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή, Γιάννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο, το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 5-15 χρόνια κάθειρξη.

Ωστόσο ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στους πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλος και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι είχαν ανεξαρτοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίστηκε στους πρώην Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, και Νίκο Μίχο (ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας). Οι πρώην Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με την αναγνώριση ελαφρυντικού η ποινή κυμαίνεται από 1 έως 6 έτη κάθειρξη.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μετεφηβικής ηλικίας σε δέκα κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση .