Εφετείο: Ανακήρυξη για το ύψος των ποινών- Ολοκληρώνεται η διαδικασία με την απόφαση του Δικαστηρίου

Νομικές εκτιμήσεις προσδιορίζουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την Παρασκευή

Στις 12.00μμ (14/10) η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη από Έδρας πρόκειται να ανακοινώνει την οριστική απόφαση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους 57 εκ των 68 αρχικά κατηγορουμένων οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για πράξεις όπως τους αποδίδονται Η πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου , σημειώνεται από νομικούς κύκλους δεν είναι δεσμευτική για την απόφαση που θα λάβει το Δικαστήριο καθώς δεν απέκλινε από τις προβλεπόμενες ποινές.

Απόφαση για τις αναστολές
Με πρόταση της Εισαγγελέως, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα τοποθετηθούν επί των αναστολών για όσους προκύψουν, με τη διαδικασία να αναμένεται –για ακόμα μια συνεδρίαση – να είναι πολύωρη λόγο του μεγάλου αριθμού των καταδικασθέντων και της διαδικασία της συγχώνευσης των ποινών, με πιθανό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και να ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (16/10).

Η πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας (ΕΔΩ)
Κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νικ. Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή, Γιάννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Κάθειρξη 7 ετών για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνης Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση.
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά – Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Μίχο και Στάθη Μπούκουρα .
Ισόβια στον καθ’ομολογίαν δράστη Γιώργο Ρουπακιά, και επιπλέον για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.
Κάθειρξη 8 ετών για τους κατηγορουμένους σε συνέργεια στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα .
Καθείρξεις από 7 έως 10 έτη για τους καταδικασμένους στην επίθεσης των Αιγυπτίων αλιεργατών. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή η πρόταση κάθειρξης είναι για 10έτη και επιπλέον κάθειρξη 7 ετών για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Φυλάκιση 10 μηνών για σωματική βλάβη για την επίθεση στους αφιλοκολλητές του του ΠΑΜΕ .
Φυλάκιση 6- 18 μήνες για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.