Σάμος: Στον Κορυδαλλό για 40ημέρες οι λαθρομετανάστες του έγλειφαν τρόφιμα- Δήλωσαν αδυναμία να καταβάλλουν το πρόστιμο

Θα εκτίσουν την ποινή τους καθώς δήλωσαν αδυναμία να καταβάλλουν το πρόστιμο

Στις φυλακές Κορυδαλλού κρίθηκαν έγκλειστοι για διάστημα 40 ημερών, οι δύο λαθρομετανάστες – ένας Σύρος και ένας Iρακινός- οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία καθώς δημοσιοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα την παρουσία τους σε τοπικό σουπερ μάρκτε στο Βαθύ της Σάμου ενώ έγλειφαν τρόφιμα (παιδικό γιαούρτι) και τα επανέφεραν στα ράφια . Με αυτεπάγγελτη διαδικασία οι δύο λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκαν σε εξέταση COVID-19 και οι δύο βρέθηκαν αρνητικοί .

Σύμφωνα με το όσα φέρονται να έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους, από κοινού ισχυριστήκαν στο Δικαστήριο ότι είχαν δει παρόμοιο βίντεο στο Instagram και θέλησαν να δημιουργήσουν το δικό τους βίντεο για να συγκεντρώσουν … likes . Ο Ιρακινός ο οποίος έχει αποτυπωθεί στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό να κατά την απολογία του υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν τοποθέτησε την γλώσσα του στην εξωτερική επιφάνεια του γιαουρτιού.
Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε πρόστιμο €1.000 με τους δύο λαθρομετανάστες να έχουν δηλώσει αδυναμία να καταβάλλουν το ποσό και τους ορίστηκε ποινή φυλάκισης 40ημερών με χώρο έκτισης το Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού.