“Εε, εντάξει” η απάντηση της έφηβης εγκύου για την εγκατάλειψη των δίδυμων αγοριών της

Με διατυπώσεις εφηβικής παρόρμησης η 15.5ετών μητέρα των δίδυμων αγοριών έδινε κατάθεση στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας στις ερωτήσεις τους για τους λόγους που εγκατέλειψαν χωρίς επιμέλεια τα ανήλικα  παιδιά τους στο διαμέρισμά τους, στο Περιστέρι.

 Ο 23άχρονος πατέρας και σύζυγος των δίδυμων αγοριών και σύζυγος της 15.5ετών εγκύου στο τρίτο παιδί τους, όπως διακρίβωσαν οι Αστυνομικοί, ενόψει χειρουργικής επέμβασης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και έπρεπε να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η απόφαση του νεαρού ζευγαριού να μεταβούν από κοινού στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα και να εγκαταλείψουν τα δίδυμα βρέφη τους στο διαμέρισμά τους στο Περιστέρι προκάλεσε τη σύλληψη τους, καθώς γείτονας άκουσε το κλάμα τους και ενημέρωσε την Αστυνομία.

«Δεν ήθελα να  αφήσω μόνο το σύζυγό Μου, να πάει στο Νοσοκομείο. Ήταν άρρωστος. Έπρεπε να συμπαρασταθώ στον άνδρα μου» ανέφερε στις επίμονες ερωτήσεις των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, η 15,5 ετών μητέρα των δίδυμων αγοριών. Η εφηβική παρόρμηση και ανωριμότητα της ανήλικης μητέρας  προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στους Αστυνομικούς, με την ίδια να συμπληρώνει στην επισήμανση των κινδύνων που διετρεχαν τα δύο βρέφη, «Εε, εντάξει»

Το ζευγάρια εχει προχωρήσει σε γαμο με τη συγκατάθεση των γονιών της ανήλικης η οποία στα 14 της ήταν ήδη έγκυος, και γέννησε τον περασμένο Απρίλιο, ενώ  είχαν την υλικών και οικονομική τους συμπαράσταση- τους είχαν ενοικιάσει το διαμέρισμα στο Περιστέρι- και τακτικά τους επισκέπτονταν το σπίτι για να τους στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Αφορμή για την κινητοποίηση των Αρχών, ήταν η παρατηρητικότητα γείτονα, ο οποίος είδε το νεαρό ζευγάρι να αποχωρεί με τη μηχανή από τι διαμέρισμα  και άκουσε από το διαμέρισμα κλάματα των μωρών. Αν και χτύπησε την πόρτα δεν πήρε ανταπόκριση και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Παρουσία Εισαγγελέα οι Αστυνομικοί παραβίασαν με κλειδαρά την πόρτα του διαμερισματος κι εντόπισαν τα δύο βρέφη στις κούνιες τους να κοιμούνται. Με εντολή Εισαγγελέα τα διδυνα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, για προστατευτική φύλαξη, ενώ η παιδίατρος που εξέτασε τα αγόρια, τα βρήκε σε άριστη κατάσταση υγείας, σίτισης και καθαριότητας.

Αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα καθώς στους γονείς ασκήθηκε δίωξη.