Δίωξη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, σε 15άχρονη έγκυο μητέρα και τον 20άχρονο σύζυγό της

Το κλάμα των τεσσάρων μηνών διδύμων προκαλεσε τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση. Στο διαμέρισμα εντοπίσθηκαν μόνα τους δίδυμα αδέλφια τεσσάρων μηνών.

Γείτονας νεαρού ζευγαριού, με τηλεφωνική αναγγελία (12/09-17.30) στην Άμεση Δράση, ενημέρωσε για την αποχώρηση των γονέων από το σπίτι της οικογένειας ενώ το έντονο κι επίμονο κλάμα των βρεφών τους  τον ανησυχεί. Πλήρωμα περιπολικου μετέβη στο διαμέρισμα, το οποιο ηταν καλως ασφαλισμένο ενώ δεν ακούγονταν φωνές ή κλάματα.

Ο γείτονας ωστόσο μετέβη στο ΑΤ Περιστερίου και προσχώρησε σε εγγραφή καταγγελία καθώς όπως κατέθεσε το κλάμα των βρεφών ήταν επίμονο ενώ εξέφρασε ανησυχία για παραμέληση τους.  Αστυνομικοί ενημέρωσαν  το Χαμόγελο του Παιδιού κι παρουσια Εισαγγελέα μετέβησαν εκ νέου στο διαμερισμα. Με κλειδαρά άνοιξα  και εντόπισαν  μονα ζευγάρι διδυμων, ηλικίας τεσσάρων μηνών να κοιμούνται.

Τα βρέφη μετέφεραν στο Νοσοκομείο παίδων Αγλαϊα Κυριακού  καλά στην υγεία τους.

Ύστερα από αναζητήσεις εντοπίσθηκαν (13/09- 21.30) όταν επέστρεψαν στο διαμέρισμά τους γονείς οι οποιοι επικαλέστηκαν εκτακτο θεμα υγειας του 20άχρονου πατέρα με την 15,5ετων σύζυγό του να τον συνοδεύει, η οποία ειναι έγκυος στο τρίτο της παιδί.

Στους δύο γονείς ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο ενώ τα βρεφη παραμενουν σε προστατευτική φύλαξη με εντολή Εισαγγελέα.