ΕΔΕ στην ΕΥΠ για πλημμελή εφαρμογή υγειονομικού πρωτοκόλλου σε περιστατικά Covid19

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε ο Διοικητής της ΕΥΠ για πλημμελή εφαρμογή των μέτρων και των κανόνων προστασίας του προσωπικού

Τα κρούσματα στη Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (πρώην Γ΄ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας και Αντιτρομοκρατίας), με έδρα το Μέγαρο της Κατεχάκη προκάλεσαν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) την οποία διέταξε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Παναγιώτης Κοντολέων για πλημμελή εφαρμογή των μέτρων και των κανόνων υγειονομικής προστασίας του προσωπικού.
Με αφορμή τα περαστικά κρουσμάτων Covid19 σε νέους εκπαιδευόμενους υπαλλήλους της, στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας στην Αγία Παρασκευή, τα οποία εντοπίζονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΕΥΠ, η Διοίκηση ζήτησε τη διενέργεια έρευνας.

Όπως προέκυψε το αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού της ΕΥΠ δεν είχε προλάβει στην προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού με υλικά προστασίας του προσωπικού (μάσκες, αντισηπτικά κτλ.) και για τις διαδικασίες υγειονομικής ασφάλειας, καθ ς επίσης την ιχνηλάτηση των επαφών όσων διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Προβλήματα προέκυψαν και σε περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΥΠ. Στην Καβάλα απομακρύνθηκε η επικεφαλής του κλιμακίου μετά από πολυσέλιδη αναφορά υπαλλήλου, ο οποίος νοσεί με καρδιακό νόσημα και αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια ειδικού σκοπού, όπως προβλέπεται στα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας.

Έρευνα για υπάλληλο μητέρα τεσσάρων παιδιών, βρίσκεται σε εξέλιξη και στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.