Ανω Λιόσια: Επεισόδια σε έξωση οικογένειας Ρομά απο σφραγισμένο ακίνητο- Ένας Αστυνομικός τραυματίας και πέντε συλλήψεις Ρομά

Πρόσφατα είχε γίνει έξωση της οικογένειας Ρομά από το συγκεκριμένο ακίνητο, και ο χώρος σφραγίστηκε, ωστόσο έσπασαν τις κλειδαριές και ανακατέλαβαν το κτίριο

Επεισόδια το πρωί (11/02-10.00) στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων, όταν συνεργεία του Δήμου Φυλής, με τη συνδρομή μονάδας από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) προχώρησαν σε έξωση οικογένειας Ρομά από δημοτικό ακίνητο το οποίο είχαν παράνομα ικανοποιηθεί οι Ρομά ενω τα συνεργεία προχώρησαν σε καταδάφιση παρακείμενου παραπήγματος.

Τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις διαδικασίες έξωσης, με βάση απόφαση και παράνομα διαβιούντες Ρομά αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στο προσωπικό των συνεργείων και των αστυνομικών. Στα επεισόδια που ακολούθησαν ένας Αστυνομικός τραυματισθηκε . Άμεσα στο χώρο μετέβη κλιμάκιο της ΟΠΚΕ, και προχώρησαν στη σύλληψη πέντε μελών της οικογένειας των Ρομά.

Τα πνεύματα ηρέμησαν και τα συνεργεία του Δήμου ολοκλήρωσαν την κατεδάφιση του ενος κτηρίου, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας, του Δήμου και της δικηγόρου των Ρομά για το υπο κατάληψη οίκημα.

Πρόσφατα είχε γίνει έξωση της οικογένειας Ρομά από το συγκεκριμένο ακίνητο, η οποία αν και απομακρύνθηκε, και ο χώρος σφραγίστηκε, έσπασαν τις κλειδαριές και ανακατέλαβαν το σπίτι.

____________

* με πληροφορίες από “Δυτική Όχθη