“Όμηροι της απερισκεψιας σας θα καταστούν οι Αστυνομικοί και θα θρηνήσουμε θύματα”

Με αφορμή τον τραυματισμό των τριών Αστυνομικων της άοπλης ΟΔΟΣ, τέως Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με υπηρεσιακή καριέρα στη ΔΑΕΑ σχολιάζει την επιχειρησιακή απόφαση διάθεσης του προσωπικού σε κίνδυνο ζωής κατά την τέλεση του καθήκοντος

Αναφέρει ο Γιώργος Κυριακούλης, «Σήμερα είχαμε τους πρώτους τραυματίες αστυνομικούς, από την “ΟΔΟΣ ” την νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣείχαμε τους πρώτους τραυματίες αστυνομικούς, από την “ΟΔΟΣ ” την νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ,την οποία κάποιοι ακαπνοι φωστήρες επινοησαν και έστειλαν τους Αστυνομικούς ως πρόβατα επί σφαγή.
Και καλά μέχρι τώρα, όταν θα έλθουν τα χειρότερα να δουμε τα αποτελέσματα της ελαφρότητας σας.
Ακαπνοι φωστήρες που δεν πατήσατε πεζοδρόμιο σε όλη την θητεία σας, που δεν είδατε γήπεδο να καίγεται, πολίτες και συναδέλφους να συγκρούονται ανελέητα στο πεζοδρόμιο, να τραυματίζονται βαρειά με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους,να καταστρέφονται περιουσίες, που δεν είδατε τη λαίλαπα των αναρχικών ,αντεξουσιαστων των χούλιγκανς να σαρώνουν με τη βία τα πάντα μην υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή ,πώς τολματε και παίζετε με τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα πολιτών και Αστυνομικων.

Θελετε να βάλετε μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικούς. Τρομαρα σας ,έχετε δει πως συμπεριφερονται οι σπουδαστές στους χώρους των πανεπιστημίων ; Πώς συζητούν ; Πώς εκφράζουν τις ιδεολογικές διαφορές τους ιδιαίτερα σε περιόδους κοινωνικών εντάσεων και εκλογών ; Πώς αντιλαμβάνονται το χώρο που σπουδάζουν; Όμηροι της απερισκεψιας σας θα καταστούν οι Αστυνομικοί και θα θρηνήσουμε θύματα.
Απο την ασφάλεια των γραφείων σας παρακολουθούσατε τα φοβερά γεγονότα της υπόθεσης Γρηγορόπουλου της Κερατέας και των μνημονίων,και “συνπασχατε “δεόντως σχολιάζοντας εκ του ασφαλούς και καταλογίζοντας ευθύνες σε αυτούς που ματωναν όλα αυτα τα χρόνια στα πεζοδρόμια ,εκεί που πρέπει να είναι ο Αστυνομικός και να προσφέρει στον εργοδότη του,τον φορολογούμενο πολίτη.Περασατε αλώβητοι ,ούτε καν ιδρωσατε ,γνωριζόμαστε, και τώρα απαιτείται από άλλους να κάνουν αυτό που εσείς δεν γνωρίζετε πως γίνετε γιατί δεν το κάνατε ποτέ.
Κρυβοσασταν στην ασφάλεια των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες σας φοβούμενοι μήπως και ….ιδρώσετε.

Κανενας λόγικος άνθρωπος δεν συμφωνεί με την ανομία στους χώρους των πανεπιστημίων.

Κανενας δε συμφωνεί με την αυθαιρεσία και τον τσαμπουκα ολιγομελων ομάδων που πορεύονται άναρχα ,ταλαιπωρούν τους πολίτες κλείνοντας τους δρόμους ,και συμβάλλουν στην οικονομικη καταστροφή συμπολιτών μας.

Υπάρχει νομοθεσία και ιδιαιτερα τακτικη, απόσταγμα εμπειρίας πολλών δεκαετιών,που είναι αποτελεσματικες για τη διαχείριση πορειών και διαδηλωσεων αλλά για λόγους σκοπιμότητας δεν εφαρμόζονται .
Εφαρμοστετα ,βελτιωστετα όπου υπάρχει ανάγκη ,και αφήστε τα πειράματα .

Κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν λύνεται με δυναμισμό και νταηλικι του κράτους παρά μόνο με συνεση και ήπια προσέγγιση»….