ΕΑΣΥΑ: Θωρακίστε μας για να προστατέψουμε την Κοινωνία..

Ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ, με αφορμή τις επαναλλαμβανομενες επιθέσεις σε βάρος των Αστυνομικών και την ενέδρα στη ΔΙΑΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν συνάδελφοί μας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.

Τα «άγνωστα» άτομα που με μένος επιτέθηκαν σε εργαζόμενους αστυνομικούς, είναι προφανές ότι θεωρούν την περιοχή «τσιφλίκι» τους εδώ και τόσα χρόνια και αρνούνται να δεχθούν ακόμα και την απλή διέλευση αστυνομικού ή άλλου κρατικού λειτουργού. Το αποδεικνύουν άλλωστε και κάθε βράδυ με τις δολοφονικές επιθέσεις που εκδηλώνουν προς τους συναδέλφους μας των διμοιριών της Υ.Α.Τ. που ως εντεταλμένοι υπάλληλοι του Κράτους εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή.

Το νέο δόγμα της Πολιτείας και το σχέδιό της ώστε να κάνει πλέον τις γειτονιές της Αθήνας προσβάσιμες σε κάθε πολίτη, είναι δεδομένο ότι δεν είναι αρεστό σε όλους.

Εμείς ως Ένωση, φέροντας βαρύτατη ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους – μέλη μας, ζητούμε από την οργανωμένη Πολιτεία να μας θωρακίσει θεσμικά άμεσα, να ενισχύσει με προσωπικό και εξοπλισμό τις Υπηρεσίες της πρώτης γραμμής ώστε να μπορέσουμε με σοβαρές εργασιακές συνθήκες και επαγγελματισμό να διεκπεραιώσουμε τη δύσκολη αυτή αποστολή.

Ως Ένωση αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε τα αυτονόητα. Να δεσμευτούν όλα τα πολιτικά κόμματα ότι η κατοχύρωση συνθηκών ασφαλείας, και η θωράκιση των ενστόλων από τους κινδύνους που τους απειλούν καθημερινά, είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η θεσμική μας θωράκιση ιδίως, θα αποτρέψει όλους εκείνους οι οποίοι μη θέλοντας να αλλάξει τίποτα, προσπαθούν με παρωχημένα επικοινωνιακά τερτίπια να πλήξουν την εικόνα του Έλληνα αστυνομικού παρουσιάζοντάς τον ως τον «κακό της υπόθεσης» που κατά τη ρητορική τους αφήνει το σπίτι του και πηγαίνει στα Εξάρχεια για να χτυπήσει ανθρώπους.

Η τακτική αυτή μολονότι έχει πλέον πολύ λίγους συμπαραστάτες, είναι ύπουλη και σκόπιμη. Προφανώς ορισμένοι θέλουν τον αστυνομικό να στέκεται ακίνητος, για να εξασκείται επάνω του η νέα γενιά μπαχαλάκηδων, ως στόχος σε πεδίο βολής.

Ήρθε η ώρα ο πραγματικός δημοκρατικός κόσμος να τους απομονώσει ώστε να δούμε όλοι πραγματικά ποιοι είναι και τι ακριβώς θέλουν.

Η νέα Ηγεσία αυτή την Αστυνομία πρέπει να οικοδομήσει,

λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τη διασφάλιση της νομιμότητας

και τη θωράκιση του λειτουργήματός μας