Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές με μολώτοφ στα χέρια εφορμούν από το ΕμΠ στην επίθεση σε βάρος των ΜΑΤ

Βιντεοληπτικό υλικό από την εφόρμηση στην επίθεση κατά διμοιρία της Τοσίτσα στα Εξάρχεια, δημοσιοποίησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ταραξίες της πλατείας.

Ενα μικρής διάρκειας (26″) βιντεοληπτικό υλικό ως promo, προπαρασκευαστικής τους ενέργειας, οι ταραξίες των Εξαρχείων δημοσιοποίησαν σε μια προσπάθεια επίδειξης “θέσης ισχύος” σε διαδικτυακό ιστότοπο ελέυθερης διακίνησης ιδιέων του αντιεξουσιαστικού χώρου, τη δράση τους. Με ορμητήριο το ΕμΠ νεαροί με μολώφο στα χέρια, και  καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες εφορμούν στηνΤοσίτσα. Διερχόμενο ΤΑΞΙ που κινείται στην περιοχή, εχει καταγραφεί να μπαίνει στην Τοσίτσα, και βρίσκεται αντιμέτωπος με τους κουκουλοφόρους  που κραδαίνουν μπουκάλια με φωτιά στα χέρι τους. Ο οδηγός ενεργεί ακαριαία οπισθοπορεία ενώ πλησιάζουν οι ταραξίες με τις μολώτοφ και αποχωρεί από την περιοχή με τους νεαρούς να απορρίπτουν τα φλεγόμενα μπουκάλια στους Αστυνομικούς της στατικής διμοιρίας.

Όπως παραθέτουν στο συνεοδευτικό κέιμενο του βιντεοληπτικού υλικού που δημοσιοποίησαν, “Μια ομάδα 20 αντιεξουσιαστών, επιτέθηκε στο στατικό σημείο των ΜΑΤ με μολώτοφ,  στη συμβολή της Τοσίτσα με την οδό Τρικούπη. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 23:40 (1η Σεπτεμβρίου) στην περιοχή των Εξερχείων, όπου στις 26 Αυγούστου έγιναν 4 εκκενώσεις καταλήψεων, με το κράτος να εφαρμόζει στατιωτική επιβολή , σε αυτή τη γειτονιά απ ότι στο παρελθόν. Μετά την επίθεση, τα ΜΑΤ κινήθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων με χρήση χημικών και στους δρόμους γύρω από την πλατεία, ακόμη και στους δρόμους, όπου δεν υπήρχε επίθεση. Όλοι οι αγωνιστές- σύντροφοι έφυγαν από την περιοχή ασφαλείς χωρίς να συλλήψεις. Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, μπ*** έξω από την πλατεία.

Το βίντεο των επιθέσεων της 31ης Αυγούστου (θα δημοσιευθεί σύντομα) Στα επεισόδια της 31ης Αυγούστου (νύχτα) που σημειώθήκαν γύρω στις 23:30 ενας από τους  μπ***  τραυματίστηκε και το ασθενοφόρο ήρθε  για να του δώσει ιατρική βοήθεια. Η αντίσταση είναι ακόμα ζωντανή και θα υπάρχει αντίσταση, ακόμη και αν οι δρόμοι των Εξρχείων γίνονται κόκκινοι από το αίμα μας” καταλήγει το κείμενο που συνοδεύει το βιντοληπτικό υλικό.