ΕΑΠ Αττικής: “Επιχειρώντας σε όλη την επικράτεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή”

Ανακοίνωση καταγγελία για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα από την ΕΑΠ Αττικης

“SOS, εκπέμπουν οι πυροσβέστες . Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσων, οι συνεχείς βλάβες των οχημάτων που δεν επισκευάζονται λόγω μη διάθεσης των ανάλογων κονδυλίων, από την Πολιτεία, οι επιφυλακες, και η υπερεργασία για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, έχουν ως αποτέλεσμα όλο το πυροσβεστικό προσωπικό να υπερβάλλει εαυτόν και με αυτοθυσία, ξεπερνώντας το υπηρεσιακό καθήκον να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, για την προστασία των συμπολιτών μας, από τις, θεομηνίες, επιχειρώντας σε όλη την επικράτεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Θλιβερό παράδειγμα το τελευταίο περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του Δοκ.Ανθυποπυραγου, και τριών ακόμα πυροσβεστών στην πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας πριν από λίγες ημέρες.

Ας το καταλάβουν, οι διοικούντες και η πολιτική ηγεσία πώς σε αυτόν τον άνισο πόλεμο δεν περισσεύει κανείς, δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, θέτοντας τους πυροσβέστες στο μέγιστο επίπεδο, της ασφάλειας της κοινωνίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κονδύλια για το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να αποφεύγονται ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Τέλος στην απαξίωση. Πληρώνουμε με τις ζωές μας”.