Σε κρίσιμα κατάσταση ο Δόκιμος Αξιωματικός του ΠΣ, σε κατάσβεση φωτιάς στο Ζευγολατιό

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 35άχρονος Δόκιμος Ανθυποπυραγός, νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Βαρύτατα τραυματισμένος μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, (13/07) από το μέτωπο κατάσβεσης φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθου, μαζί με άλλους τρεις Πυροσβέστες.

Ο 35άχρονος έχει τραυματιστεί στον θώρακα τη σπονδυλικη στήλη και άλλα σημεία του σώματος του και σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται σε κρίσιμα 24άωρα για την εξέλιξη της πορειας της υγείας του.

Οι εξι Πυροσβέστες, με επικεφαλής το Δόκιμο Ανθυποπυραγό, μέλη πεζοπόρου τμήματος, επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την εστία της πυρκαγιάς, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο. Επιβιβάστηκαν σε ρεμούλα τρακτέρ, κατοικου της περιοχής, οταν κτ τη μετάβασή τους στο σημείο της εστιας της φωτιάς για αδιευκρίνιστο λόγο ανατράπηκε. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο πολίτης οδηγός- έχει υποστεί κάταγμα- μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τραυματίες. Ωστόσο  ο 35άχρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Ο ένας από τους τραυματίες Πυροσβέστες έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, ενώ δύο- χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο ζωής, παρέμειναν σε νοσηλεία και πιθανόν (14/07) να μεταφερθούν στο 251 ΓΝΑ, με εντολή του Αρχηγού του ΠΣ, για περεταίρω εξετάσεις.

Τον 35άχρονο Δοκιμο Ανθυποπυραγό, ο οποιος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα, προκείμενου να ενημερωθεί απο το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, στο Νοσοκομείο, επισκέφτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μαζί με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στο μέτωπο του Ζευγολατιού, με μεγάλη αγροτοδασική έκταση να έχει καταστραφεί. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 50 Πυροσβέστες με 19 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.