Δυτική Αττική: Διακινούσαν ναρκωτικά και χωρίς να ασκούν επάγγελμα, ζούσαν πολυτελή βίο και διέθεταν πολυτελή αυτοκίνητα (video)

Οι αστυνομικοί επί μήνες επιχειρούσαν να βρουν πρόσβαση στο δίκτυο και αναζητούσαν τον «Τσουτσουνάκη», τον «Λία τον ντελιβερά», ωστόσο κατάφεραν να καταγράψουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε δέκα συλλήψεις

Το ονοματεπώνυμό του παραπέμπει σε γνωστό πρόσωπο της Show biz, καθώς έχει ασχοληθεί με την υποκριτική και την παρουσίαση. Τα παρατσούκλια που χρησιμοποιούσε μαζί με τους υπόλοιπους της «παρέας» προέρχονται από την “σλαγκα αργκό”, για τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττική ωστόσο, είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών.
Όπως έχει προκύψει για τον 26χρονο ο οποίος αποδίδεται από του Αστυνομικούς ως ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, με το ονοματεπώνυμό του να παραπέμπει στον σελέμπριτι της εγχώριας showbiz, χωρίς αν ασκεί κάποιο επάγγελμα, παρέμενε στο σπίτι του και οι κινήσεις του σε παρακείμενο οικόπεδο με την οικία τους ήταν μόνη «έπαγγελματική» δραστηριοποίηση . Είχαν επιλέξει ωστόσο με τα παράνομα κέρδη τους σε συνδυασμό με την πολυτελή διαβίωσή τους σε οικίες και κίνηση με ακριβά οχήματα, χωρίς ωστόσο να εμφανίζουν κάποια νόμιμη επαγγελματική ενασχόληση, γεγονός που στοιχειοθετεί επιβαρυντικά την κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής στην εγκληματική τους δράση, από την οποία αποκόμιζαν παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την παρακολούθηση των Αστυνομικών της Ασφάλειας, απέκρυπτε στις φυλλωσιές και σε πέτρες ποσότητες ναρκωτικών και από εκεί τις διέθετε στους τοξικοεξαρτημένους, προκειμένου να αποφύγει σε ενδεχόμενη έφοδο της Αστυνομίας να κατασχεθούν ποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή του. Οι συνεργοί του, με το παρατσούκλι «Τσουτσουνάκης», και ο «Λιας ο ντελιβεράς», ήταν και αυτοί που μετέφεραν τα ναρκωτικά προς την εγκληματική συμμορία των εμπόρων είτε και προς τους «πελάτες». Ο 26χρονος αρνήθηκε ότι τα ναρκωτικά ενώ ζήτησε και υποβλήθηκε σε τεστ DNA το αποτέλεσμα του οποίου έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ενδεικτικό της δράσης τους, η εγκληματική συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών, διατηρούσε αρχείο με κάθε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας που παραλάμβανε και κάθε ποσότητα που διακινούσε, ενώ είχε και «λογιστική κάλυψη» για τα έξοδα και τα έσοδο της εγκληματικής τους δράσης. Ωστόσο η ιδιομορφία των περιοχών που είχαν αναπτύξει εγκληματική δραστηριότητα, σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, δημιουργούσε δυσκολίες στην έρευνα, και επέτρεπε την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους , με το “δίκτυο συγκάλυψης” να εκτείνεται σε αρκετά σπίτια στους καταυλισμούς των περιοχών , εξασφαλίζοντας τη .. “συνεργασία τους” με το αζημίωτο.

Η αρχική πληροφορία στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ανέφερε ότι τα μέλη εγκληματικής ομάδας, διακινούσε ποσότητες ηρωίνης αντί €20 το γραμμάριο. Πελάτες, ήταν χρήστες απ’ όλη την Αττική οι οποίοι κατέληγαν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής για να προμηθευτούν τη δόση τους, στις Αχαρνές.  Οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, είχαν θέσει υπό αυστηρή επιτήρηση τη δράση του εγκληματικού δικτύου, όπως διακριβώθηκε τα μέλη του, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από κοκαΐνη, ηρωίνη και ακατέργαστης κάνναβης μέχρι και φαρμακευτικά δισκία.
Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση από το μεσημέρι της Τρίτης (01/12) μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν οχτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και επιπλέον δύο άτομα.
Σε έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 263 γραμμ. ηρωίνης, 4.8 γραμμ. κοκαΐνης, 8 γραμμ. κάνναβης και 27 φαρμακευτικά δισκία, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 62 φυσίγγια, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών, πέντε οχήματα, και το ποσό των 19.625 ευρώ,
Σε βάρος και των συλληφθέντων και του 26χρονου ως αρχηγικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.