Δράστες διάρρηξης σε Χαλκίδα και Αττική, πυροβόλησαν πλήρωμα περιπολικού για να διαφύγουν.

Καταδίωξη, απο τη Χαλκίδα μέχρι την Αττική, πυρά κατά υπηρεσιακού οχήματος, με τους επιβαίνοντες σε όχημα το οποίο απασχολεί, να έχουν διαφύγει, προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, τα ξημερώματα σε αναζητήσεις για τους “ληστές των ΑΤΜ”.

Οι τέσσερις δράστες, έγιναν αντιληπτοί αρχικά (03/06-03.50) έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στην Νέα Αρτάκης Χαλκίδα, οπλισμένοι με kalashnikov και αλεξίσφαιρα.
Το όχημα τους- Mercedes-, όπως προέκυπτε από τον τερματικό, απασχολεί, με τα πληρώματα να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Οι δράστες ωστόσο, κατάφεραν να διαφύγουν.
Σχεδόν μια ώρα αργότερα, αναγγελία στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, για διάρρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στη Λ.Ηρακλείου, με τις περιγραφές να παραπέμπουν στους δράστες της διάρρηξης στο Χαλκίδα, προκάλεσε κινητοποίηση πληρωμάτων της ΕΛΑΣ. Το πρώτο περιπολικό που έφτασε στο σημείο, έλαβε εντολή να αναμένει για ενισχύσεις, και σε αυτή την περίπτωση, τα άτομα κατάφεραν να διαφύγουν. Ακολούθησαν αναζητήσεις για τα άτομα, σε οχήματα τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή, χωρίς ωστόσο τα άτομα να εντοπισθούν.
Ύστερα απο κληση περιπτερούχου, για ένοπλο άτομο έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στη Ν.Ιωνία, τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης, κινήθηκαν προς αναζήτηση των δραστών, όταν το όχημα Ν.Ιωνίας, δέχθηκε πυρά από τους επιβαίνοντες, στη συμβολή της Παναγούλη με την Μ.Τιμοθεου στην προσπάθειά των επιβαινόντων στο όχημα, να διαφύγουν. Και σε αυτή την περίπτωση οι τρεις επιβαίνοντες, επιχείρησαν να εισβάλλουν σε οικία, ωστόσο η κινητοποίηση προκάλεσε  τη διαφυγή των δραστών.
Ο τρόπος δράσης, αλλά και περιγραφές στα χαρακτηριστικά τους, παραπέμπουν και στις τέσσερις περιπτώσεις, σύμφωνα με Αξιωματικούς του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής στους “ληστές των ΑΤΜ”. Οι κακοποιοί, φέρουν μαζί τους πολεμικό όπλο- kalashnikov- με τους δράστες να προκαλούν ανησυχία στους Αστυνομικούς, μετά και από αυτή την εξέλιξη, με τους δράστες να ανοίγουν πυρ εναντίον πληρώματος περιπολικού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport