Δίστομο: Η οικογένεια και συνάδελφοι τίμησαν τη μνήμη του δολοφονημένου Υπαρχιφύλακα Γ.Ανδριτσόπουλου- Απουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Στο Δίστομο Βοιωτίας, τελεστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του δολοφονημένος Αστυνομικός Γιώργος Ανδριτσόπουλος με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ … απουσα.

image

Ο Υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος , δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας από τα πυρά Αλβανών κακοποιών (17/06 2013) – δραπέτες των φυλακων Τρικαλων- κατά τη διάρκεια ελέγχου ύποπτων.

image

Μέλη της οικογένειάς και συνάδελφοι του Υπαρχιφύλακα, παρέστησαν στο μνημόσυνο που τελεστηκε. Εμφανής ωστόσο ηταν η απουσία Αξιωματικών απο τη Γενική Διευθυνση Στερεάς, ενώ απουσιαζαν και οι εκπρόσωποι της ηγεσίας από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ
image

Σε ιδιαιτέρως συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο γαμπρός του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου, εξ ονόματος της οικογένειας ευχαρίστησε τους Αξιωματικούς, τους Αστυνομικούς και τον απλό πολίτη που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια επί τρία χρόνια.
Ήταν η απουσία των Ανώτατων Αξιωματικών της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τόσο από την Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος όσο και από το Αρχηγείο που προκάλεσαν την έντονη δυσφορία της οικογένειας.
Τόνισε ότι επί τρία χρόνια η οικογένεια σιώπησε πιστεύοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

“Στο πρόσωπο του Ήρωα Ανδριτσόπουλου, τιμάτε ο απλός Αστυνομικός που υπερασπίζετε την ασφάλεια της χώρας και την τιμή του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι, μπορεί ηΕΔΕ για τη δολοφονία του γαμπρού, του εν ώρα υπηρεσίας, να εχει μπει στο αρχειο, ωστόσο έκρινε ότι έγιναν λάθη και παραλήψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του Ήρωα Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.

image

Ηταν ξημερώματα (17/06 2013) Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, διεμεργουσαν ελέγχους στην περιοχή της Δεσφίνας, οταν ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα να κινούνται πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο, για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.
Είχε προηγηθεί συμβατικό αυτοκίνητο με τρεις Αστυνομικούς και ενώ στάθμευαν, αιφνιδιαστικά πέντε άτομα κρυμμένα σε προκειμενο άλσος, τους απείλησαν με όπλα και τους αφαίρεσαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και πολεμικό τυφέκιο G3-A3.
Με την άφιξη στο σημείο του δεύτερου συμβατικού οχηματος με δύο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς άνοιξε πυρά εναντίον του ένστολου πληρώματος, τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό του περιπολικού στο μηρό, Γιώργο Ανδριτσόπουλο, 37.
Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος ηταν πατέρας δύο παιδιών 5 και 12 ετών, ενώ η σύζυγός του, ηταν έγκυος στον ένατο μήνα.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.
______
*Φωτό Άρης Τζιτζώκος