Δίστομο: Η οικογένεια και συνάδελφοι τίμησαν τη μνήμη του δολοφονημένου Υπαρχιφύλακα Γ.Ανδριτσόπουλου- Απουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Στο Δίστομο Βοιωτίας, τελεστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του δολοφονημένος Αστυνομικός Γιώργος Ανδριτσόπουλος με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ … απουσα, αν και είχε γίνει αποδέκτης πρόσκησης

imageΟ Υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος, δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας από τα πυρά Αλβανών κακοποιών (17/06 2013) – δραπέτες των φυλακών Τρικαλων- κατά τη διάρκεια ελέγχου ύποπτων, σε περιοχή του Διστόμου.

Μέλη της οικογένειάς και συνάδελφοι του Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ Γιώργου Ανδριτσόπουλου, παρέστησαν στο μνημόσυνο που τελέστηκε. Εμφανής ωστόσο ήταν η απουσία Αξιωματικών απο τη Γενική Διευθυνση Στερεάς, ενώ απουσίαζαν και οι εκπρόσωποι της ηγεσίας από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ
image

Σε ιδιαιτέρως συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο γαμπρός του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου, εξ ονόματος της οικογένειας ευχαρίστησε τους Αξιωματικούς, τους Αστυνομικούς και τον κάθε πολίτη που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια επί τρία χρόνια. Ήταν η απουσία των Ανώτατων Αξιωματικών της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τόσο από την Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος όσο και από το Αρχηγείο που προκάλεσαν την έντονη δυσφορία της οικογένειας. Όπως τόνισε ο γαμπρός του δολοφονημένου Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ, επί τρία χρόνια η οικογένεια σιώπησε πιστεύοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

«Στο πρόσωπο του Ήρωα Ανδριτσόπουλου, τιμάτε ο απλός Αστυνομικός που υπερασπίζετε την ασφάλεια της χώρας και την τιμή του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ο γαμπρός του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου. Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι, μπορεί η ΕΔΕ για τη δολοφονία του γαμπρού, του εν ώρα υπηρεσίας, να έχει μπει στο αρχείο, ωστόσο έκρινε ότι έγιναν λάθη και παραλήψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του Ήρωα Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.

image

Ήταν ξημερώματα (17/06 2013) Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή της Δεσφίνας, οταν ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα τα οποία εντοπίσθηκαν να κινούνται πεζά σε περιοχή του Διστόμου. Το πλήρωμα του περιπολικού κινήθηκε σε αναζητήσεις, για τον εντοπισμό των ατόμων και τον έλεγχό τους. Είχε προηγηθεί συμβατικό αυτοκίνητο με τρεις Αστυνομικούς και ενώ στάθμευαν, αιφνιδιαστικά πέντε άτομα κρυμμένα σε προκείμενη πρασιά, τους απείλησαν με όπλα και τους αφαίρεσαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και πολεμικό τυφέκιο G3-A3. Με την άφιξη στο σημείο του δεύτερου συμβατικού υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛΑΣ με δύο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς άνοιξε πυρά εναντίον του ένστολου πληρώματος, τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό του περιπολικού στο μηρό, Γιώργο Ανδριτσόπουλο, 37. Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος ηταν πατέρας δύο παιδιών 5 και 12 ετών, ενώ η σύζυγός του, ηταν έγκυος στον ένατο μήνα.
Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.