Δήμος Ηρακλείου: «Ανεπιθύμητοι» για τη Χρυσή Αυγή- Αρνητικοί στην εκδήλωσης μνήμης για τους δολοφονημένους Γ.Φουντούλη και Μ.Καπελώνη

Αρνητικός ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο αίτημα της Χρυσής Αυγής για πραγματοποίηση εκδήλωσης στη μνήμη των δυο δολοφονημένων μελων της Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνείται να επιτρεψει τη συγκέντρωση που προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 στο Ηράκλειο Αττικής.

“Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δηλώνουμε ότι: «οι οπαδοί και οι υμνητές του ναζισμού είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας»” αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων το κειμενο του ψηφισματος.

Η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει όπως κάθε χρόνο απο τη δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (2013), συγκεντρωση μνημης στο σημειο της εκτέλεσης των δύο μελών της στη Λ.Ηρακλείου  (01/11-19.00)

Το κείμενο του ψηφίσματος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την Τρίτη 1-11-2016 η Χ.Α. έχει ανακοινώσει και προγραμματίσει στον Δήμο μας, παναθηναϊκή συγκέντρωση και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Ηρακλείου όπου κάποτε είχε τα περιφερειακά της γραφεία.

Οι εντολές του Μιχαλολιάκου είναι αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις εγκληματικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της αριστεράς, των μεταναστών και των δεκάδων αγωνιστών.

Οι προσπάθειες της Χ.Α. για μια δυναμική επανεμφάνισή της στο Ηράκλειο, μέσα από αυτές τις συγκεντρώσεις μίσους και καπηλείας, πρέπει να βρουν σύσσωμο – αντιμέτωπο τον λαό του Ηρακλείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δηλώνουμε ότι: «οι οπαδοί και οι υμνητές του ναζισμού είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας». 

Καλούμε τους πολίτες να απομονώσουν πολιτικά – ηθικά και ιδεολογικά τον φασισμό και να μην επιτρέψουν ο Δήμος μας, να μετατραπεί σε πεδίο εγκληματικής δράσης και σε χώρο φασιστικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων μίσους.