Σχιστό: Επίθεση με πέτρες από Ρομά δέχθηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ και της όχημα της Πυροσβεστικής

Επιθέσεις από οργανωμένους Ρομά στο Σχιστό ενω αυτοκινητοπομπή μετέφερε τον 21χρονο Ρομά στο Κοιμητήριο, σε διερχόμενα πλησίον του καταυλισμού υπηρεσιακά οχήματα με πληρώματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

(27/10-15.00) Στο 251 ΓΝΑ μεταφέρθηκε ο επικεφαλής πληρώματος περιπολίας της Πυροσβεστικής, οταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου πέντε Ρομά, από τον καταυλισμό ενώ η αυτοκινητοπομπή μετέφερε τον 21χρονο Ρομά στο Κοιμητήριο του Σχιστού.

Οι Ρομά εντόπισαν το βυτιοφόρο όχημα στα φανάρια του Σχιστού αποβίβασαν με βία τους Πυροσβέστες που επέβαιναν και έκλεψαν τσάντες με εργαλεία και ασυρμάτους. Οι Ρομά στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και αποχώρησαν από το σημείο. Έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών διενεργεί η Αστυνομία.

Επίθεση (27/10-11.20) με πέτρες δέχθηκαν νωριτερα και περιπολία με πληρώματα της ΕΛΑΣ κατά τη διέλευση των οχημάτων εξωτερικά του καταυλισμού των Ρομά στο Σχιστό. Οι Ρομά που συνοδεύουν την κηδεία του ομόφυλού τους, Νίκου Σαμπάνη στο κοιμητήριο προκάλεσαν φθορές στα υπηρεσιακά οχήματα και στη συνέχεια διέφυγαν. Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ είναι σε εξέλιξη η δικονομική διαδικασία με τις απολογίες των επτά της ΔΙΑΣ στα Δικαστήρια Πειραιά, κατηγορούμενοι για το θανάσιμο τραυματισμό του σεσημασμένου Ρομά, στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Από τη ΓΑΔΑ έχει διαβιβαστεί από τις προηγούμενες ημέρες εντολή προς τα πληρώματα για αυξημένη επιτήρηση στόχων Αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ ομάδες ΟΠΚΕ και συμβατικά οχήματα της ΕΛΑΣ ενεργούν περιπολίες περιξ Αστυνομικών Υπηρεσιών στον τομέα των οποίων εδρεύουν καταυλισμοί. Παράλληλα, η εντολή για τα πληρώματα των ΔΙΑΣ είναι αυστηρά ελεγχόμενη κίνηση καθώς να αποφεύγουν την προσέγγιση σε σημεία που υπάρχει παρουσία Ρομά.