Δικαστικό Συμβούλιο Χαλκίδας: Υφ’ όρων απόλυση με περιοριστικούς όρους για τον Αρτέμη Σώρρα

Εκτός φυλακής με περιοριστικού όρους, ο καταδικασμένος για αδικήματα απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, Αρτέμης Σώρρας

Δεκτό έκανε το Δικαστικό Συμβούλιο της Χαλκίδς, το αίτημα του καταδικασμένου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (12/2019) σε 6 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος έλαβε υφ’ όρων απόλυση από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης της Χαλκίδας όπου είχε μεταχθεί πρόσφατα και εξέτεινε την ποινή του. Σϋμφωνα με το συνήγορό του, το πρωί της Παρασκευής (20/11) ο Αρτέμης Σώρρας, με περιοριστικούς όρους, αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρα, αναφέρει σχετικά με τις δικαστικές εκκρεμότητες του πελάτη του, ότι «η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει».

Ο Αρτέμης Σώρρας, ως επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις”, ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει του χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους €200 δισεκατομμυρίων. Το 2017, κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, και ως φυγόποινος, εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και παρέμεινε καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο. Τον Ιούνιο του 2018, συνελήφθη στον Άλιμο και οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού προς έκτιση της ποινής του.