Διάταξη για τον 43άχρονος Δημήτρη Λάππα, κατηγορούμενο για αποπλάνηση της 14άχρονης που ενήργησε αυτοχειρία στον ΗΣΑΠ

Με σχετική Εισαγγελική Διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, δημοσιοποιηση για τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 43άχρονου κατηγορούμενου για αποπλάνηση ανηλίκων μεταξύ των οποίων η 14άχρονη μαθήτρια, η οποία ενήργησε αυτοχειρία, στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο.

Είναι ο Δημήτριος Λάππας του Στεφάνου και της Φωτεινής, γεννημένος στις 13-08 1976 στην Αθήνα. Συνελήφθη (22/05) από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του και μετά τη συμπλήρωση του 14ου έτους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφίας ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος όχι όμως το 18ο της ηλικίας του. Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρατείται στις φυλακές Τρίπολης.

ΜΟΣΧΑΤΟ_Ε15_ΔΗΜ ΛΑΠΠΑΣ_ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΗΣ

 

Η δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, καθώς και για την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Οι Αρχές, απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.