Διάταξη Δημοσιοποίησης στοιχείων της “μαφίας των φαρμάκων καρκινοπαθών”

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των εννέα, που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους.

Μετά την απόφαση προφυλάκισης με την ολοκλήρωση της απολογίας του, για τον 70άχρονο Αιγύπτιο, στον οποίο αποδίδεται διεύθυνση του κυκλώματος διακίνησης κλεμμένων από Δημόσια Νοσοκομείο αντικαρκινικών φαρμάκων καθώς και πέντε ακόμη κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων δύο νοσηλεύτριες, μία διαχειρίστρια φαρμακείου στην Καλλιθέα Αττικής και ένας συνταξιούχος νοσηλευτής του νοσοκομείου Λαϊκό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε (10/05) Διάταξη Δημοσιοποίησης στοιχείων και φωτογραφιών των εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος.

Για δύο ακόμη κατηγορουμένους, εναν γιατρό και τον ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης προέκυψε διχογνωμία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την ποινική τους μεταχείριση και παραμένουν σε κατοίκων περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενω η Αστυνομία συνέλαβε ένα ακόμη άτομο που φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα, με τον αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε 22εμπλεκόμενα άτομα.

Σύμφωνα με τη Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πρόκειται για τους:

Screenshot_20180510-172010Screenshot_20180510-172031Screenshot_20180510-172046Screenshot_20180510-172106Screenshot_20180510-172120

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 11012 της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας