Τροχαίο στον Κηφισό: Για κακούργημα και πλημμελήματα, διώκεται ο 64άχρονος οδηγός της νταλίκας

Ο 64άχρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στον Κηφισό, οδηγήθηκε στον Ανακριτή και έκανε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία επήλθε θάνατος, διώκεται ο 64άχρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τροχαίο στον Κηφισό (09/05) με δυο νεκρούς και μια τραυματία.
Παράλληλα σε βαθμό πλημμελήματος διώκεται ο 64άχρονος επαγγελματίας οδηγός για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικής βλάβης από αμέλεια, παράνομης χρήσης γνήσιου πιστοποιητικού (η νταλίκα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος) και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Ο 64χρονος μετήγχθη (10/05) στον Ανακριτή, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί της ερχόμενη Δευτέρα (14/05).

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, τα οποία παρουσιάζει το “Έθνος”, το 2017 στα 679 θανατηφόρα τροχαία τα 99 (ή αλλιώς σε ποσοστό 14,6%) οφείλονται σε μέθη. Από τους συνολικά 730 νεκρούς σε δυστυχήματα σε ποσοστό 60,3% τα θύματα είχαν ηλικία από 18 έως 55 ετών, οπως αποτυπώνονται στο γράφημα του Πάνου Κωνσταντόπουλου .

ΕΘΝΟΣ_ΤΡΧ2017_ΜΕΘΗ

Εν τω μεταξύ στην εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν» παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 34άχρονη συνοδηγός στο ένα από τα δύο επιβατικά οχήματα η οποία τραυματίστηκε σοβαρά.