Δενδροπόταμος, ΘΣΝ: Πακιστανοί με μαχαίρια και ρόπαλα σε αντίποινα στους Ρομά που τους έδιωξαν από την περιοχή τους

Συνεχίζονται τα αντίποινα και οι προκλήσεις λαθρομεταναστών από το Πακιστάν και Ρομά διαβιούντες στην περιοχή Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης

Οργανωμένη μετακίνηση (21/04-00.00) τα ξημερώματα από περίπου 200 Πακιστανούς στην περιοχή Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης κρατώντας μαχαίρια και κραδαίνοντας ρόπαλα για αντίποινα στους Ρομά, μετά το επεισόδιο την Κυριακή του Πάσχα. Οι Ρομά τους αντιλήφθηκαν να κινούνται στην περιοχή τους και βγήκαν στους δρόμους με ρόπαλα και πρόθεση συμπλοκής.

Η Άμεση Δράση δέχθηκε κλήση για την κατάσταση στον οικισμό, ωστόσο κατά την άφιξη των περιπολικών της ΟΠΚΕ και δικυκλιστών Αστυνομικών οι Πακιστανοί είχαν διαφύγει από δρόμους της περιοχής, ενώ ένταση και αναστάτωση επικρατούσε μεταξύ των Ρομά.

Από αναζητήσεις, προσήχθησαν περίπου 10 Πακιστανοί για συμμετοχή στο επεισόδιο.

Αφορμή για τα διαδοχικά επεισόδια η έντονη κινητικότητα που εντοπίζεται τους τελευταίους τουλάχιστον τέσσερις μήνες, στο Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, από λαθρομετανάστες οι οποίοι νοικιάζουν σπίτια ή διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Προηγήθηκε αιματηρό επεισόδιο το Μεγάλο Σάββατο (18/07) λίγο μετά την Ανάσταση, με Πακιστανό να τραυματίζει με μαχαίρι νεαρό Ρομά σε μεταξύ τους διένεξη. Ανήμερα του Πάσχα, περίπου 100 Ρομά συγκεντρώθηκαν και  κινήθηκαν σε σπίτια στα οποία διαμένουν λαθρομετανάστες και τους απείλησαν να αποχωρήσουν από την περιοχή. Έπειτα από συνεννοήσεις οι Πακιστανοί συγκεντρώθηκαν στον Δενδροπόταμο, για αντίποινα στους Ρομά.