Δεν αναζητείται ούτε έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Διαψεύδει τοσο η Ι.Μ. Πειραιώς όσο και η ΕΛ.ΑΣ, “πληροφορίες” που δημοσιοποιήθηκαν και ανέφεραν ότι η Ασφάλεια Πειραιά αναζητά τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Συμφωνα με το ρεπορτάζ του nantiareport.gr, με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ – και επιβεβαίωση απο την Ι.Μ. Πειραιώς –  καμία Αστυνομική Υπηρεσία (ούτε το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά) δεν αναζητά στο πλαίσιο του αυτοφώρου το Μητροπολίτη Πειραιώς, καθως οι Ιεράρχες εχουν ειδική δωσιδικία (όπως οι δικηγόροι) και ως εκ τούτου καμία σύλληψη δεν επίκειται.

Άλλωστε δεν υφίσταται αυτόφωρο αδίκημα μετά από 60 και πλέον ώρες. Ενώ άλλη διαδικασία ακολουθείται ύστερα απο υποβολή καταγγελίας -αναφοράς όπως φάινεται πως έγινε στην προκειμένη περίπτωση και άλλη η διαδικασία με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς- έγκλησης.

Νωρίς το απόγευμα (05/01) είχε αναπαραχεί και δημοσιοποιηθεί η μεταφορά πληροφορίας σύμφωνα με την οποία, φερόταν, “η Ασφάλεια Πειραιά, να αναζητά το Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου 927-79 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις”, έπειτα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη σε τηλεοπτική εκπομπή (03/02) για τις “έμφυλες ταυτότητες”.

https://www.youtube.com/watch?v=MFsHPdokXZ4

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του Ιεράρχη, οργανώσεις, μεταξύ αυτών το “Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι” και εκπρόσωπος του “Αthens Gay Pride”, απέστειλαν email (03/02) – καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

«Η ομοφυλοφιλία είναι μια τραγωδία. Μια σεξουαλική τραγωδία. Είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο  Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Στο email  καταγγελία προς το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς ενώ αναφέρεται, «Με την παρούσα τον μηνύουμε και ζητούμε την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας όπως προβλέπει ο νόμος για κάθε περίπτωση. Αιτούμεθα να μας γνωρίσετε αριθμό πρωτοκόλλου της καταγραφής της μήνυσης και ενημέρωση για τις ενέργειές σας».

Με απαντητικό email- όπως αναφέρεται από το “ΕΠΣΕ” – το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και αφού έχει ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο Εισαγγελέα, επανέρχεται την ίδια ημέρα (03/02), με πρόσκληση προς τους εκπροσώπους του “ΕΠΣΕ” να μεταβούν στην υπηρεσία, να καταθέσουν σχετικά. Ακολούθησε νέο email προς την Αστυνομική Υπηρεσία χωρίς ωστόσο κάποιος εκπρόσωπος να εμφανιστεί να καταθέσει σχετικά.

Οι Αστυνομικοί αν και αναζήτησαν τους καταγγέλλοντες για να καταθέσουν και να υποβάλλουν  μήνυση για τις αναφορές τους στο email, δεν εντοπίσθηκαν. Με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι Αστυνομικοί ενημέρωσαν τους δυο αρμόδιους Εισαγγελείς- Ποινικής Δίωξης και Ρατσιστικής Βιας- οι οποίοι ζήτησαν να μην ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο, να εντοπιστούν οι καταγγέλλοντες, να ληφθούν οι σχετικές καταθέσεις και όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία να διαβιβαστεί αρμοδίως.