Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την καταγγελία εναντίον Λέκτορα για ξυλοδαρμό φοιτήτριας

Μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό απο φοιτήτρια σε βάρος Λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, σε χώρο του Πανεπιστημίου την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο ωστόσο κάνει λόγο για διοικητικό υπάλληλο και όχι διδακτικό προσωπικό, παρότι η μήνυση της φοιτήτριας είναι εναντίον Λέκτορα του Πανεπιστημίου:

«Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές επίθεση διοικητικού υπαλλήλου του ιδρύματος εναντίον της. Στις αρμόδιες αρχές έχουν κατατεθεί αμοιβαία μηνύσεις των εμπλεκομένων. Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου παρακολουθεί με θλίψη την υπόθεση και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης ώστε να προβεί αναλόγως σε όλες τις προσήκουσες ενέργειες».

Η 20άχρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, εντοπίσθηκε αιμόφυρτη από φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε βοήθεια, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία καθηγητών του Πανεπιστημίου, μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Η 20άχρονη κατήγγειλε στο Α’ Α.Τ Βολου για την επίθεση σε βάρος της, 50άχρονο Λέκτορα σε Σχολή του Πανεπιστημίου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κατηγορούμενος για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Η καταγγέλουσα φοιτήτρια, προσδιορίζει το επεισόδιο στο γραφείο του Λέκτορα όπου τον είχε επισκεφθεί. Σε αντιμήνυση, για ψευδή καταμήνυση, απειλή και εξύβριση προχώρησε και ο 50άχρονος Λέκτορας σε βάρος της φοιτήτριας.

Στην Εισαγγελία Βόλου παραπέμφθηκαν και από κοινού η φοιτήτρια και ο Λέκτορας για να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Ο Λέκτορας ζήτησε προθεσμία και το δικαστήριο αναβλήθηκε ενώ θα γίνει συνεκδίκαση των υποθέσεων, τη Δευτέρα (06/02-13.00)