Δέκα χρόνια κάθειρξη στον Πακιστανό δολοφόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου

Χωρίς την παραμικρή δήλωση μεταμέλειας ο κατά δήλωσή του “ανήλικος” Πακιστανός δολοφόνος του Νικόλα Μουστάκα,  έλαβε 10ετη ποινή φυλάκισης.

Κάθειρξη 10 ετών – την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο – επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στον “17άχρονο” Πακιστανό, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και τη δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου, ανήμερα 15Αυγουστο.

Screenshot_20190122-183251_Layout

Χωρίς ένδειξη μεταμέλειας ο Πακιστανός κατηγορούμενος, παρά τις υποδείξεις της Προέδρου του Δικαστηρίου, δεν εξέφρασε  συγγνώμη στην οικογένεια του 25άχρονου, προκαλώντας την οργή των γονιών του Νικόλα Μουστάκα  που παραβρέθηκαν στη ακροαματική διαδικασία απέναντι από τους τρεις δολοφόνους του γιου τους .

Η Δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών

Σύμφωνα με πληροφορίες από Δικαστικές πηγές, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε  ότι σκοπός του ίδιου και των δυο συγκατηγορουμένων του- έχουν παραπεμφθεί σε Δίκη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου- ήταν να κλέψουν και όχι να δολοφονήσουν το νερό φοιτητή. Ενώ υποστήριξε ότι κατά τη στιγμή που ο 25άχρονος κατακρεμνίστηκε, έψαχνε την τσάντα της φίλης του.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας η φίλης του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα, από την Πορτογαλία η οποία ήταν μαζί του στο Φιλοπάππου

Κατα την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν και δυο νεαρές Γερμανίδες οι οποίες, λίγες ημέρες πριν, ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, δέχτηκαν επίθεση από την ίδια ομάδα,  και κατέγραψαν στα κινητά τους, την επίθεση σε βάρος τους.

Το Δικαστήριο Ανηλίκων δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό και δεν έδωσε αναστολή στην Έφεση.