Υποομάδα ΕΚΑΜ φυλάττει τη.. Βουλή;;

Κρυμμένοι στο βάθος, στο χώρο που δεν υπάρχει πρόσβαση και μακριά από .. βλέμματα, σε 24άωρη Υπηρεσία, κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής  Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, φυλάττει τη… Βουλή.

Το καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο στην Αθήνα,  το Ελληνικό Κοινοβούλιο,  αναβάθμισε το επίπεδο Ασφαλείας και εκτός από τις Αστυνομικές δυνάμεις της Βουλής και της ΔΑΕΑ στο χώρο διατίθεται (πλέον) και .. “υποομάδα της ΕΚΑΜ”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από πηγές του Nantiareport.gr .. η “υποομάδα” της ΕΚΑΜ, διατίθεται πλέον σε 24άωρη Υπηρεσία, στο χώρο εξωτερικά, στην πίσω όψη της Βουλής.

Η τοποθέτηση της “υποομάδας” έγινε αντιληπτή σε αλλαγή βράδιας, όταν από την κεντρική πύλη της Β.Σοφιας, κινήθηκε το βαν με τους πέντε Αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό, για να αναλάβουν Υπηρεσία.

Το παράδοξο στη διάθεση των Αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), είναι ότι  για πρώτη φορά τίθενται ως.. “στατική” και σε βάρδιες, καθώς η κίνηση για το επίλεκτο τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γίνεται μόνο με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς έχει εκπαίδευση να επιχειρεί σε εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές επιχειρήσεων καταστάσεων υψηλού κινδύνου.

Η τοποθέτηση της “υποομάδας”  στο χώρο εξωτερικά τής Βουλής, προκαλεί εύλογες απορίες .. για το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου που προκάλεσε αυτή τη διάθεση προσωπικού της Ειδικής Κατασταλτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για το προσωπικό Υπηρεσιών της ΔΑΕΑ που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία εξωτερικά του Κοινοβουλίου, σε αποτροπή ενεργειών, με εντολή των Προέδρων και οσων εχουν διατελέσει Φρούραρχοι της Βουλής,- τα τελευταία χρόνια από εποχής Ζωης Κωσταντοπούλου- είχε απαγορευτεί η είσοδος των Αστυνομικών (ΥΜΕΤ και ΔΙΑΤ) με τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό και τον οπλισμό τους ακόμα και για .. φυσική τους ανάγκη, με το θέμα να απασχολεί μέχρι και συζήτηση προημερησίας διατάξεως.

Για το κλιμάκιο της ΕΚΑΜ .. προφανώς οι εμπνευστές της διάθεσης του κλιμακίου, έκριναν ότι τίθεται ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας;..