ΑΚΙΔΑ: “Καλούμε όλους να καταδικάσουν ευθέως τα γεγονότα και αυτούς που τα προκάλεσαν, χωρίς υπεκφυγές και διγλωσσία”

Ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ για τα επεισόδια σε βάρος των Αστυνομικών στο ΜΑΣ

“Προ λίγων ημερών η ΧΑ δια του Αρχηγού της αποκάλεσε τους αστυνομικούς «κρατικά σκουλήκια».

Χθες στο Συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, εθνικιστικά τάγματα εφόδου, θέλοντας να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο, επιτέθηκαν με σφοδρότητα και βιαιότητα κατά αστυνομικών τραυματίζοντας δεκάδες συναδέλφους.
Η δράση των ταγμάτων εφόδου είναι γνωστή από δολοφονίες και τραυματισμούς ελλήνων και αλλοδαπών, τραμπουκισμούς κατά εργατών στη ζώνη του Περάματος, επιδρομές στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές, ασκώντας βία και τρομοκρατία σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και από άλλες περιπτώσεις φασιστικών και ναζιστικών συμπεριφορών, που καλλιεργούν μίσος και φόβο.
Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών καταδικάζει τη βαρβαρότητα των εκάστοτε κουκουλοφόρων, που στρέφεται κατά εργαζομένων αστυνομικών, οι οποίοι υπηρετούν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τραυματισθέντες συναδέλφους και καλούμε όλους να καταδικάσουν ευθέως τα χθεσινά γεγονότα και αυτούς που τα προκάλεσαν, χωρίς υπεκφυγές και διγλωσσία.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.