Δε μας ήθελαν, γι’ αύτο έβαλαν ημερομηνία, τέσσερις ημέρες μετά;

Τέσσερις ημέρες.. “μπροστά” βρίσκεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που ανήρτησε στο επίσημο site του ..


To Γρηγοριανό ημερολόγιο είναι το ημερολόγιο που χρησιμοποιείται σήμερα στον Δυτικό Κόσμο. Η χθεσινή ημέρα, υπολογίζεται ως η 8η του Δεκεμβρίου 2015.. Ωστόσο στον υπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η χθεσινή ημέρα σε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο επίσημο site, αναφέρεται ως 12η Δεκεμβρίου 2015..

image

Και μπορεί στην ανακοίνωση για την επίσημη συνάντηση με ξένους ομολόγους της Ελληνικής πλευράς να αναφέρεται “σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015” στην κεφαλίδα η ημερομηνία “προηγείται” τέσσερις ημέρες και αναφέρεται ως “12 Δεκεμβρίου 2015”.. Και θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν δεν ήταν Δελτίο Τύπου καταχωρημένο στην επίσημη σελίδα, ενός Υπουργείου, ή αν αν δεν είχε περάσει από δεκάδες ζευγάρια μάτια, η σχετική δημοσίευση, πριν τη δημοσίευσή της. Ωστόσο, αναγωρίζουμε τον “δαίμον του.. πληκτρολογίου”, καθώς η ημερομηνία στη συνέχεια.. ακολούθησε το ..Γρηγοριανό ημερολόγιο.
Για τη συγκεκριμένη συνάντηση, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν με μια γραπτή ανακοίνωση (δελτίο τύπου) μετά την ολοκλήρωσή της, χωρίς να έχουν κληθεί να παραστούν, παρά τη θεματολογία (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “συζητήθηκαν το προσφυγικό- μεταναστευτικό καθως και θέματα προστασίας εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”) η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.
..έχει ενδιαφέρον πάντως αν στην επόμενη συνέντευξη τύπου, με παρουσία των διαπιστευμένων συντακτών, διατυπωθεί η εκδοχή που εκφράστηκε με αφορμή προηγούμενη ανάρτησή μας, για “πλάνη των troll του διαδικτύου”, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αναρτήσεις, προέρχονται από τον επίσημο ιστότοπο του Προστασίας του Πολίτη..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport