Δάφνη: Tαυτοποιήθηκε με DNA το πτώμα του αστέγου που βρέθηκε σε κάδο

Είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε υπνόσακο, τυλιγμένος με κουβέρτες και καλώδια, σε κάδο απορριμμάτων στην Δάφνη. Με τη μέθοδο DNA ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του άνδρα.

Πρόκειται για τον 73άχρονο Ν.Δ., η ταυτότητα του οποίου είχε εντοπισθεί σε σακούλα μέσα στον κάδο στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ηροδότου στη Δάφνη. Οι Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  κατά την προανακριτική έρευνα που διενεργούν, εντόπισαν τον αδερφό του άνδρα, το πτώμα του οποίοι εντοπίσθηκε (12/01) σε καδο απορριμμάτων στη Δάφνη, έλαβαν δείγμα γενετικού υλικού, και τα εγκληματολογικά εργαστήρια προχώρησαν σε ταυτοποίηση του πτώματος.

Οι Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχουν εξετάσει δεκάδες αστέγους διαβιουντες στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι και γνώριζαν το θύμα- περιγράφουν το θύμα ως ιδιαίτερα ευέξαπτο και εριστικό, που δι ασήμαντο αφορμή προκαλούσε αντιπαραθέσεις- χωρίς να είναι σε γνώση να προσδιορίσουν ποιος τον έχει δολοφονήσει.

Από χώρους και ακατοίκητα οικήματος όπου καταφευγουν άστεγοι της περιοχής, έχουν ληφθεί δείγματα, χωρίς όμως να έχουν εντοπίσει ευρήματα για να προσδιορίσουν το χωρο διάπραξης της δολοφονίας, ώστε να περιορίσουν και να όριοθετήσουν τον κύκλο υπόπτων.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, είχε διαπιστώσει ενδείξεις στραγγαλισμού και κακώσεων στο κεφάλι, ενω εκτιμάται οτι τα καλώδια τα οποία εντοπίσθηκαν στο λαιμό και τα πόδια του θύματος, να χρησιμοποιήθηκαν ως λάβες για την μεταφορά του πτώματος από το χώρο της δολοφονίας στους κάδους όπου και εντοπίσθηκε, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.