Τμήμα Σωμάτων Ασφάλειας ΣΥΡΙΖΑ κατά Προέδρου ΠΟΑΣΥ : “Για τις κυβερνήσεις αποφασίζει ο λαός στις κάλπες και όχι τα φερέφωνα στις μεγάλες πίστες”

Αντίδραση για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ απο το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι τις εργασιακές ομάδες δεν τις βλέπει με κομματικό μάτι, αλλά προσπαθεί να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα, πράγμα που έχει αποδείξει και στους ένστολους εργαζόμενους. Πέραν του ότι η κυβέρνηση αυτή έχει αντισταθεί και αντιστέκεται σε πιέσεις για περικοπές μισθών, ασφαλιστικές και εργασιακές ανατροπές, έχει προσηλωθεί και σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (Π.Δ. Μεταθέσεων, Άδειες προσωπικού, κατάργηση στρατωνισμού σχολών και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, αναβάθμιση του ρόλου του Αστυνομικού με αποδέσμευση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων, Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, ίδρυση τηλεφωνικής γραμμής συμβουλευτικής στήριξης Αστυνομικών κλπ).

Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, προσποιούμενοι την διασφάλιση των συμφερόντων αυτών που εκπροσωπούν, ως εφαλτήριο για την μεταπήδηση τους στην πολιτική σκηνή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλο τρόπο και όχι μεθόδους του παρελθόντος που η ίδια η δημοκρατία έχει καταδικάσει.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, που κινούνται στα όρια της εκτροπής, τέτοιες μεθοδεύσεις και τέτοιους στόχους φανερώνουν, ενώ παράλληλα προσβάλουν τον υγιή συνδικαλισμό και απαξιώνουν τους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφάλειας.

Όσοι σε σύμπνοια με άλλα κέντρα οραματίζονται την ανατροπή της κυβέρνησης, ας ανατρέξουν λοιπόν στην όποια αντιμετώπιση των εργαζομένων από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Για τις κυβερνήσεις αποφασίζει ο λαός στις κάλπες και όχι τα φερέφωνα στις μεγάλες πίστες.

Το βίντεο με τις δηλώσεις (12/01) του προέδρου της ΠΟΑΣΥ στο χορό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α κατά την τοποθέτηση του, αναφέρει χαρακτηριστικά, “Εμείς μπορεί να μην είμαστε αύριο στο Σώμα, αλλά αυτοί δεν θα είναι κυβέρνηση”

____________

* enstoloi.gr