Δάφνη: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του άστεγου που βρέθηκε σε κάδο

Συνελήφθη ο 59άχρονος δράστης της δολοφονίας του άστεγου, το πτώμα του οποίου είχε εντοπίσει υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου.

Άστεγος ο 59άχρονος καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 73άχρονου Ν.Δ, το πτωμα του οποίου, ειχε εντοπίσει (12/01) σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 59άχρονου, αιτία της αντιπαράθεσης που τον οδήγησε στο έγκλημα, ήταν η εριστική και υβριστική συμπεριφορά του θύματος στο πρόσωπό του. Σχετικές μαρτυρίες είχαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας από μαρτυρίες αστέγων της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι γνώριζαν τον 73άχρονο.

Όπως ανεφετε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 59άχρονος άστεγος, “φιλοξένησε” σε εγκαταλελειμμένο οίκημα το οποίο χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου τον 73άχρονο ΝΔ. Έπειτα από παραμονή στο χώρο 4-5 ημερών, ο 59άχρονος μετά από καβγά (09/12) με τον 73άχρονο τον στραγγάλισε, και απέρριψε το πτώμα του σε φρεάτιο ασανσέρ στο εσωτερικό του κτηρίου. Λόγω της δυσοσμίας ο 59άχρονος το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (11/01) μετέφερε το πτωμα στον κοντινό κάδο απορριμμάτων, όπου τα ξημερώματα (12/01) ο υπάλληλος της καθαριότητας το εντόπισε και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Κατα την εξακρίβωση στοιχείων του, προέκυψε οτι ο 53άχρονος κατ ομολογίαν δράστης, έχει απασχολήσει τις Αρχές για απόπειρα κλοπής, ναρκωτικά και οπλοκατοχή. Κατά την αυτοψία στο χώρο που υπέδειξε στους Αστυνομικούς ο δράστης περισυνέλλεξαν και κατέθεσαν ευρήματα ως πειστήρια.

Σε βάρος του 59άχρονου καθ ομολογίαν δράστη, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκε από τον Ανακριτή ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη (24/01).