πρ.ΠΟΕΔΗΝ: «Αριστερή κυβέρνηση να λογοκρίνει κείμενα συνδικαλιστικών φορέων, ντροπή!»- Καταγγέλουν την Ασφάλεια του ΠΘ ήθελαν να ελέγξουν το πανό

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να προσεγγίσουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Μας ζήτησε να το δει και εάν το εγκρίνει να περάσουμε. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, δεν συνέβαιναν ούτε στη χούντα, φοβερά και τρομερά, αριστερή κυβέρνηση να ζητά να δει να εγκρίνει το πανό, να λογοκρίνει κείμενα συνδικαλιστικών φορέων, ντροπή, μεγάλη ντροπή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στην Αστυνομική συνοδεία του Πρωθυπουργού.

Τα μελη της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλουν την εντολή προς την Αστυνομία να απαγορεύσει τη διέλευση της δεκαμελούς αντιπροσωπείας τους, για να συναντηθεί με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, καθώς τους έθεσαν προϋπόθεση να μη φέρουν μαζί τους το πανό που είχαν στην κινητοποίηση τους. Στην επιμονή των συνδικαλιστών, να έχουν το πανό στη συνάντηση, η συνοδεία του Πρωθυπουργού τους ζήτησε να το δει το σύνθημα που είχαν εγγραψει.

«Δύο χρόνια ψεύτικων δεσμεύσεων και εξαγγελιών για τη δημόσια υγεία» χαρακτήρισε σε δηλωσεις του ο πρεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τη συνκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ενω υπενθύμισε τη δέσμευση του Αλέκου Φλαμπουράρη πριν από περίπου δύο μήνες για συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Πρωθυπουργό.

«Ήταν άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει δέκα λεπτά χρόνο να δει τους εργαζόμενους της δημόσιας υγείας που καταρρέει, εν αντιθέσει με άλλους φορείς που του χαϊδεύουν τ’ αυτιά και τους βλέπει ευχαρίστως» σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε «Θέλουν να επιβάλουν στην κυβέρνηση ομερτά για την κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων. Σήμερα οι ασθενείς πεθαίνουν στα ράντζα, σε φορεία να υπάρχουν, εξαιτίας της διάλυσης των δημοσίων νοσοκομείων. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αυτόκολακεύονται, και περιαυτολογούν»

Νωρις το πρωι (25/01- 08.00) οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, συγκεντρώθηκαν στην  Ηρώδου Αττικού ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το πρωθυπουργικό γραφείο από τη Λυκείου, και βρέθηκαν αντιμέτωποι με διάταξη ΜΑΤ.